Francezii au introdus în trafic primele autobuze electrice fără şofer: câţi pasageri încap într-un autovehicul autonom VIDEO

Francezii au introdus în trafic primele autobuze electrice fără şofer: câţi pasageri încap într-un autovehicul autonom VIDEO

FOTO navya.tech

În acest weekend, în oraşul francez Lyon, au fost inaugurate călătoriile cu primele autobuze electrice fără şofer, cu pasageri la bord. Experimentul va dura un an, iar dacă noul mijloc de transport în comun se va dovedi sigur şi eficient, numărul de autobuze autonome va fi mărit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primele miniautobuze autonome pot fi văzute începând de ieri pe străzile din oraşul Lyon, autorităţile franceze numind experimentul primul de acest fel din lume. 

Timp de un an, cele două vehicule electrice, dotate cu echipamente high-tech, printre care senzori de distanţă cu laser, GPS-uri de ultimă generaţie şi tehnică de stereo-viziune. Fiecare autobuz are capacitatea de 15 pasageri şi va rula cu viteza de 20 km pe oră, pe durata testelor, informează ziarul The Local. 

Ruta iniţială, prin centrul oraşului, va dura zece minute, şi include cinci staţii. Autobuzele fără şofer au fost produse de firma franceză Navya şi costă 200.000 de euro bucata.

Miniautobuzele au fost testate şi în alte oraşe franceze, dar şi în oraşul Sion din Elveţia, însă fără pasageri la bord.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: