FOTO/VIDEO Renault prezintă Noul Clio, a cincea generaţie a unui model de referinţă

FOTO/VIDEO Renault prezintă Noul Clio, a cincea generaţie a unui
model de referinţă

Lansat în 1990, Clio a devenit cel mai bine vândut model la nivel mondial al Grupului Renault. Considerată cel mai adesea cea mai iubită maşină franţuzească, aceasta şi-a crescut vânzările chiar din 2013, devenind lider al segmentului B în Europa. Între 2012 şi 2018, în fiecare an, s-a vândut mai bine decât anul precedent, asigurând o performanţă comercială excepţională.

Conceput în conformitate cu principiul "Evoluţie şi revoluţie", Noul Clio se reinventează: design-ul exterior evoluează spre o silueta mai matură, in timp ce design-ul interior este complet regândit. Noul model câştigă în vitalitate şi modernitate, rămânând uşor de recunoscut, în ciuda faptului că este complet revizuit. La interior, revoluţia este uşor de remarcat. Habitaclul complet reproiectat este inspirat de segmentele superioare, atât în ceea ce priveşte calitatea percepută, cât şi tehnologia disponibilă.

„A cincea generaţie a lui Clio este foarte importantă pentru noi, deoarece este un best-seller în segment şi ocupă locul doi în clasamentul vânzărilor auto din Europa pentru toate categoriile. Acest model vedeta  oferă  cele mai bune elemente ale generaţiilor anterioare. Design-ul exterior al lui Clio IV ne-a sedus clienţii şi continuă să o facă şi astăzi. Aşa că am decis să păstrăm ADN-ul său dar să oferim mai multă modernitate şi eleganţă. La interior, este o adevărată revoluţie, cu o îmbunătăţire vizibilă a calităţii percepute, a rafinamentului şi a prezenţei tehnologiei.. Este cel mai bun Clio de până acum.” Laurens van den Acker, Senior Vice President, Corporate Design

Noua versiune a lui Clio este punctul de vârf al planului strategic al Groupe Renault, “Drive the Future (2017-2022)”. Prezentat în toamna anului 2017, planul are trei obiective cheie:

- Electric: până în 2022, Groupe Renault va oferi în gama sa 12 modele electrificate. Noul Clio va fi primul cu motorul său E-Tech hybrid, bazat pe tehnologia dezvoltată de Renault.

- Conectat: de asemenea, până în 2022, compania vizează vehicule 100% conectate pentru pieţele cheie. Noul Clio ilustrează perfect acest moment cu noul său sistem multimedia dezvoltat de Alianţă.

- Autonom: până în 2022, Groupe Renault va comercializa 15 modele echipate cu tehnologie autonomous driving. Noul Clio va fi un pionier în acest sens, popularizând vehiculul de oraş echipat cu sisteme de asistenţă specifice modelului autonom.

Noul model de segment B este esenţial pentru strategia care vizează consolidarea sinergiilor în cadrul Alianţei. Această strategie se bazează în special pe dezvoltarea tehnologiilor partajate şi pe utilizarea noilor platforme, cum ar fi platforma CMF-B pe care este construit Clio V şi noua sa arhitectură electrică şi electronică. Prin urmare, platforma poate integra cele mai moderne tehnologii pentru a răspunde noilor cerinţe ale pieţei.

Pionierul unei noi generaţii de modele Renault,  Clio va fi, de asemenea, disponibil cu o versiune R.S Line, inspirată de Renault Sport, şi cu o versiune "INITIALE PARIS", aceasta din urmă având o nouă linie de design.

Sunt multe premiere pentru gama Renault introduse de această nouă generaţie Clio. Avem un interior mult mai viu, mai colorat, mai ofertant din punct de vedere al personalizării.
Clio propune o planşă de bord complet redesenată. Tabloul de bord este acum format dintr-un display TFT de 7 inch sau 10 inch, în funcţie de nivelul de echipare. Cert este că toate versiunile vor avea un astfel de tablou de bord, Clio abandonând ceasurile analog. Versiunile cu display de 10 inch vor putea afişa şi harta sistemului de navigaţie.
 
Un al doilea display, are 9.3 inch şi domină zona mediană a planşei de bord. Este cel mai mare display dedicat sistemului infotainment din actuala gamă Renault. Poziţionarea verticală a tabletei este inspirată de designul planşei de bord din Espace. Tableta este orientată spre şofer, vine cu un nou sistem de operare Easy Link ceea ce este o nouă veste bună. Zona de sub tabletă, unde sunt grupate butoane pentru blocarea uşilor, luminile de avarie, camerele video, s.a.m.d., precum şi comenzile sistemului de climatizare sunt similare cu cele întâlnite pe noua generaţie Dacia Duster.
 
Renault promite o planşă de bord îmbrăcată în materiale moi la atingere, nouă este şi linia înaltă a planşei, un artificiu de design menit a elibera spaţiu la interior. Aceleaşi materiale moi se vor regăsi şi pe panourile interioare ale portierelor.
 
Noul Clio introduce şi un nou volan în gama Renault, unul care cel puţin la nivelul comenzilor amplasate pe el aduce aminte tot de gama Dacia.  Doar despre interiorul noului Clio vorbim astăzi, iar un alt element nou sunt scaunele. Acestea par ”sechestrate” de la un model de clasă superioară, promit un şezut mai lung, o susţinere laterală ridicată şi includ şi tetiere cu un nou design. Spatele scaunelor faţă este scobit pentru a elibera spaţiu pasagerilor spate la nivelul genunchilor.
 
Noul Clio va putea fi comandat cu iluminare ambientală, sunt disponibile opt nuanţe, cât despre nivelul de personalizare, poate fi admirat în imagini.

Clio V este scurtat cu 14 milimetri (lungime 4048 mm, lăţime 1798 mm), însă asigură mai mult spaţiu în habitaclu. Caroseria este mai joasă cu până la 30 de milimetri (înălţime 1440 mm) pentru o performanţă aerodinamică şi sportivitate mai bune. Roţile de 17 inch (în funcţie de versiune) îmbunătăţesc dinamica vehiculului. Detaliile precum antena, proiectoarele cu LED-uri, portbagajul şi linia cromată în jurul suprafeţei laterale vitrate susţin modernizarea design-ului exterior şi, ca in cazul interiorului, îmbunătăţesc calitatea percepută. 11 culori de caroserie şi 3 pachete de personalizare exterioară (roşu, portocaliu şi negru) sunt disponibile. Orange Valencia este una dintre noile nuanţe din gamă, precum şi Brown Vison şi Bleu Céladon.

Pentru prima dată pe acest model, deflectoarele de aer apar la pasajele roţilor din faţă. Ele ajută la limitarea perturbaţiilor şi îmbunătăţirea performanţelor aerodinamice, reducând consumul. Ca bonus, ele aduc dinamism şi sportivitate designului Noului Clio.

Acum farurile 100% LED sunt disponibile încă de la primul nivel de echipare şi preiau semnătura luminoasă în formă de C caracteristică modelelor Renault. 

Arhitectura portbagajului a fost optimizată pentru o formă cât mai cubică posibil. Sistemul audio premium BOSE a fost complet integrat şi, prin urmare, nu aduce modificări volumului portbagajului, care este mărit la 391 de litri – adăugăndu-se celor 26 de litri de depozitare interioară - pentru cel mai bun volum din categorie. Planşa dublă facilitează încărcarea zilnică şi se transformă în suprafaţă plată când scaunele din spate sunt rabatate.

La fel ca în zona frontală, luminile spate încorporează o nouă semnătură luminoasă în formă de C, cu un efect de adâncime accentuat. Al treilea stop, mai lung şi mai subţire, este vizibil pe partea superioară a lunetei.

Renault Sport introduce noua sa linie R.S. Line pe Noul Clio, care va înlocui treptat linia actuală GT-Line. Fiind unul dintre pionierii în ceea ce priveşte opţiunea de pachet sport, modelul a susţinut cu fermitate strategia gamei Renault Sport pe toate pieţele din 2010.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: