Piesele auto din dezmembrări sunt căutate de românii din toate categoriile pentru că de cele mai multe ori bugetul este cel care îşi spune cuvântul atunci când vrem sa ne reparăm maşina. Maşinile rulate in România, ştim cu toţii că se strică mult mai repede datorită şoselelor şi drumurilor de slabă calitate, ba chiar inexistente în unele părţi din ţară mai ales în mediul rural. Din aceste cauze românii aleg să apeleze la piesele auto second hand sau mai bine spus provenite din dezmembrări auto pentru că sunt mai ieftine si sunt originale, potrivindu-se perfect pe maşina.

Parcurile de dezmembrări sunt societaţi comerciale autorizate RAR şi care functionează legal pe teritoriul României şi importă maşini din vestul Europei din ţări precum: Germania, Spania, Italia, Olanda, Franta, Anglia cu scopul de a le dezmembra şi obţine piese auto din dezmembrări şi a le comercializa.

Parcurile auto din dezmembrări sunt concepute şi pentru a recicla fierul care ramâne din dezmembrarea maşinilor deci ele trebuie să îndeplinească nişte conditii şi anume: să aibă platforma betonată în cadrul parcului de dezmembrări, aprobări de mediu, plus multe alte aprobări printre care şi aprobare RAR (Registrul Auto Roman).

Piesele din dezmembrări auto sunt vândute de către parcurile de dezmembrări direct în incinta parcului de dezmembrări ori pe internet pe diferite site-uri de specialitate.

Pot cumpăra piese din dezmembrări de pe internet în siguranţă?

Este o intrebare pe care foarte mulţi dintre noi şi-o pun mai ales dacă este prima oară când fac asta. Este foarte bine să cumpăraţi piese auto de pe internet pentru că:

-scutiţi timp deoarece nu trebuie sa vă duceţi personal de la un parc la altul şi poate nu găsiţi piesa de care aveţi nevoie la dumneavostră în judeţ, deci pe internet veţi găsi cu siguranţă ceea ce cautaţi

-este mult mai simplu si mai comod să comandaţi piesa de care aveţi nevoie şi să aşteptaţi acasă să o aducă curierul

-internetul este dechis 24/24 de ore deci puteti căuta la orice oră din zi şi din noapte piesele de care aveţi nevoie -există anumite site-uri care lucrează numai cu parcuri acreditate şi cu vânzători de încredere deci nu trebuie să vă faceţi griji pentru că piesele sunt verificate în prealabil de a fi vândute şi se oferă factură, garanţie şi posibilitatea de retur.

În plus există lege prin care poţi înapoia orice produs cumpărat de pe internet in maxim 15 zile de la achiziţionare şi care protejează cumpărătorul

-poţi vizualiza poze şi chiar si video-uri cu piesele pe care doreşti să le achizitionezi si poţi pune întrebări vânzatorilor înainte de a le achiziţiona. Avantajele cumpărării de piese auto de pe internet sunt multiple, însă nu toate site-urile sunt de încredere.

Un site de încredere este un site securizat şi are sus în link forma https:// şi este de culoare verde, ceea ce înseamnă că poti cumpăra cu încredere piese de pe site. Un site bun lucrează cu parcuri acreditate şi cu vânzatori de încredere, care în prealabil sunt verificaţi. Un astfel de site de pe care cei care au cumpărat au fost multumiţi şi indeplineşte toate criteriile de fi un site de incredere, se numeste : www.dezmembrarisipieseauto.ro şi este o platformă ce intermediază întâlnirea dintre vânzători şi clienţi.

Pe acest site dacă nu gaseşti ceea ce cauţi poţi depune o cerere de piesă care ajunge instant la toate parcurile de dezmembrări, iar aceştia ulterior vin cu oferte de preţuri şi vă stau la dispoziţie cu orice informaţie de care aveti nevoie pentru a achiziţiona ceea ce trebuie. În plus poţi vizualiza şi video cu piesele, spre exemplu un motor care funcţionează (o piesa importantă şi destul de scumpă).

Tot pe acest site, cei care au parcuri de dezmembrări pot adăuga cu un sigur click, foarte simplu peste 248 de anunţuri. Spre exemplu un parc are la dezmembrat o maşină întreaga cu piesele pe care le conţine maşina. Ei pot adauga peste 248 de anunţuri cu piesele respectivei maşini cu un singur click. În plus la fiecare anunţ adăugat caştigi credite cu care poţi promova anunţurile pe care vrei să le evidenţiezi pentru a vinde mai repede.