Dacia, în topul celor mai poluante maşini din Europa

Dacia, în topul celor mai poluante maşini din Europa

Maşinile înmatriculate în alte state vor putea fi conduse şi în România

Producătorul de autoturisme de la Mioveni se regăseşte printre cele mai poluante mărci de autoturisme prezente în Europa în funcţie de emisiile de CO2, potrivit unui raport realizat de JATO Dynamics, cea mai mare companie de cercetări şi consultanţă din domeniul auto.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacia ocupă locul 18 din 20, cu un nivel al emisiilor de CO2 de 143,8 grame/kilometru faţă de 147,6 grame/kilometru în 2010 (o scădere de 3,8 grame/kilometru).

Potrivit raportului, emisiile de CO2 ale maşinilor comercializate pe piaţa europeană au scăzut de la 140,9 grame/kilometru în 2010 la 136,1 grame/kilometru în 2011. 30% dintre maşinile noi vândute în Europa sunt considerate ca având un nivel redus al emisiilor (101 grame/kilometru – 120 grame/kilometru).Ţinta impusă de UE este de 130 de grame/kilometru până în 2015. Potrivit raportului, opt producători au atins deja acest obiectiv – Fiat, Seat, Citroen, Toyota, Alfa Romeo, Mini, Peugeot şi Renault (în ordine, primele opt clasate în funcţie de emisiile de CO2).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările