Dacia ar putea lansa un automobil electric, „şocant de ieftin“

Dacia ar putea lansa un automobil electric, „şocant de ieftin“

Imagine de arhivă

Producătorul auto Dacia se pregăteşte să lanseze un automobil electric „şocant de ieftin”, ce ar putea ocupa în viitor gama „de buget” a pieţei maşinilor electrice, la fel cum Sandero sau Duster au făcut-o pe piaţa maşinilor diesel, scrie cotidianul britanic Daily Express.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit cotidianului britanic Daily Express, în contextul în care anul 2019 se prezintă a fi un an important pentru piaţa automobilelor electrice, cu principalele mărci pregătite să lanseze noi modele. În această piaţă cei de la Dacia se gândesc că ar putea ocupa un segment important reuşind să producă un model „de buget”.

Nissan, Porsche, BMW, şi Audi sunt doar câţiva producători auto care se pregătesc să lanseze în acest an noi modele. Chiar dacă piaţa maşinilor electrice a crescut constant în ultimii ani, nu sunt multe modele accesibile ca preţ. Acesta ar fi şi scopul celor de la Dacia, notează publicaţia citată, acela de a ocupa acest segment de piaţă.
 
Dacia fabrică cea mai ieftină maşină şi cel mai ieftin SUV de pe piaţa din Marea Britanie în acest moment.
 
Jean Christophe Kugler, CEO-ul la nivel european al celor de la Dacia a declarat în 2017 că un automobil electric produs de Dacia va rămâne fidel ethosului Dacia.
 
„Vom continua să rămânem incredibil de ieftini. Nu vom renunţa la spaţiul ocupat de brandul nostru”, a declarat aecsta pentru Auto Express.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: