Dacia Logan vs Dacia Sandero. Cum alegem varianta cea mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacia Logan vs Dacia Sandero. Cam la asta se rezumă opţiunile atunci când vrem o maşină nouă, ieftină, fiabilă şi la care mentenanţa să nu coste o avere. Ambele au propriile avantaje şi dezavantaje. „Adevărul“ vă prezintă cum să facem alegerea cea mai bună.

În primul rând, trebuie spus că nu există „cea mai bună maşină“ şi că un autoturism este potrivit sau nu pentru cineva în funcţie de nevoile pe care le are. Dacia Logan este mai degrabă o maşină de familie, atât ca aspect, cât şi ca utilitate, datorită portabajului său. Versiunea break, numită MCV, este mult mai încăpătoare pentru oricine doreşte aşa ceva.

Dincolo, Dacia Sandero este o maşină mai tinerească, cu un look mai vioi. Versiunea Stepway este şi mai agresivă ca design, emană o anumită duritate, dar fără a fi vreun mare deranj pentru maşinile de teren clasice.

Dacia Logan vs Dacia Sandero. Preţul

Dacă preţul este principalul criteriu de departajare, atunci trebuie notat că pentru o Dacia Logan clasică preţurile pornesc de la 7.090 euro sau 31.635 lei cu TVA, potrivit site-ului oficial al producătorului. În privinţa Sandero, preţul de pornire este de 7.290 euro sau 32.527 lei cu TVA. La acest preţ, Sandero vine cu o motorizare pe benzină, propulsorul generând 73 de cai-putere şi promiţând un consum mixt de 5,8 litri la suta de kilometri. Acelaşi motor de 1,2 litri se află şi la baza ofertei pentru Logan. Evident, există şi o motorizare mai puternică pe benzină, de 90 de cai-putere, ca şi o versiune diesel, însă preţurile încep să urce aici.

Versiunea Laureate a Sandero porneşte de la 9.300 de euro cu TVA, în vreme ce Sandero Stepway are cel mai mic preţ la 11.300 de euro. În cazul Logan, versiunea Laureate are un preţ de bază de 9.100 de euro. Un Logan MCV porneşte de la 8.090 euro pentru versiunea de bază, în timp ce versiunea Laureate are un preţ de pornire de 10.100 de euro.

Dacia Logan vs Dacia Sandero. Comparaţii directe

Cele două au performanţe similare în versiunea de bază: ambele accelerează de la zero la 100 km/h în 14,5 secunde, ambele au emisii de 135 de grame pe kilometru, iar cuplul maxim dezvoltat este de 107 nm. Doar viteza este puţin mai mare la Sandero, cu un maxim de 162 km/h faţă de 156 km/h, datorită greutăţii mai mici. Sandero are 941 de kilograme, faţă de cele 974 ale Loganului clasic. Evident, există o diferenţă de lungime, Loganul având 4,35 metri, iar Sandero 4,06 metri.

Dacă luăm în calcul versiunea Ambiance, Dacia Logan costă 8.850 de euro, iar Sandero este 9.050 euro. Iar diferenţa de 200 de euro se regăseşte şi în cazul preţurilor de pornire la versiunile Laureate.

În final, totul depinde de necesităţi şi de „feelingul“ fiecăruia. Cine are nevoie de o maşină adaptată traiului în familie, cu un portbagaj mai mare, atunci poate apela la Logan. Cine se simte mai „sălbatic“ şi preferă drumeţiile, atunci s-ar simţi mai bine cu un Sandero.

Cine merge pe reţeta clasică atunci va alege Logan, dar cine vrea să testeze ceva nou, atunci Sandero face cu ochiul.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite