Cum se face radierea unui autoturism şi ce paşi presupune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wallstreet

Procedura de radiere a unui autoturism în momentul vânzării se face rapid, în cel mult o oră, dacă nu este aglomerat la Direcţia Taxe şi Impozite Locale de care aparţineţi cu adresă de domiciliu sau la Primărie dacă maşină este înregistrată într-o localitate din afară Capitalei.

Radiere fiscală: declaraţii şi taxe 

În Bucureşti, fiecare sector are la Direcţia Taxe şi Impozite Locale birouri xerox, care fac şi acte auto. Vânzătorul maşinii ar trebui să fie însoţit de cumpărător la un birou de acte auto pentru a face un contract de vânzare-cumpărare şi o fişa de înmatriculare, plus câteva copii pentru cartea maşinii şi cărţile lor de identitate. 

  

După ce actele sunt completate şi semnate de cei doi, vânzătorul îşi ia un bon de ordine la un consultant fiscal auto şi două formulare pentru a le completa până îi vine rândul la ghişeu (Declaraţia pentru scoaterea din evidente a mijlocului de transport şi cerere pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală). Vânzătorul mai are de plătit la casierie şi o taxa eliberare certificat fiscal în valoare de 4 lei. 

  

 În Bucureşti, Direcţia Taxe şi Impozite Locale din sectorul 1,3 şi 4 îţi vor da pe loc fişa fiscală, în timp ce sectoarele 2, 5 şi 6 peste două zile. Această procedura se numeşte radiere fiscală şi din acel moment vânzătorul a scăpat de orice obligaţie faţă de stat în privinţă maşinii. 

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

  

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite