Căldura a revenit aşadar în prim-plan şi în acest an şi o dată cu ea şi preocuparea şoferului din noi aflat veşnic în căutarea celor mai bune anvelope de sezon, adică cele de vară.

Fiindcă maşina personală a devenit de ani buni o „marcă înregistrată” a fiecărui proprietar în parte, ea trebuie să beneficieze de tot ce e mai bun în domeniu şi uşor de găsit pe piaţă la momentul considerat oportun de către fiecare dintre noi. Aşadar, prima întrebare, cea legată de identificarea produselor de cea mai bună calitate, îşi găseşte repede răspunsul: anvelopele germane domină piaţa momentului! Şi când vorbim despre anvelope germane vorbim de fapt despre cauciucurile marca Continental. După aproape 150 de ani de activitate în domeniu cei de la Continental au ajuns cel mai probabil să ştie ca pe table înmulţirii tot ce trebuie cunoscut azi în materie de anvelope.

Aşa că nu ar trebui să ne mire prea tare faptul că pentru sezonul cald care bate la uşă cei de la Continental au decis să pună o gamă de anvelope de vară ce include peste 210 de articole noi! Practic, pentru orice gen de maşină, fie că este vorba despre maşini sport, despre autoturisme de clasă medie şi de lux, mini şi subcompacte. Producătorul german de anvelope oferă în 2018 cea mai substanţială gamă de anvelope pentru autoturisme, inclusiv SUV-uri şi vehicule comerciale uşoare.  

„Regina” noii colecţii de vară Continental 2018 este anvelopa SportContact 6.  Construită şi dedicată 100% performanţei ridicate, noua anvelopă super sport prezintă un avantaj substanţial faţă de versiunea anterioară, mai ales în ceea ce priveşte manevrabilitatea, precizia direcţiei şi rezistenţa la viteze mari. Şi asta, fiindcă specialiştii Continental ştiu că adeseori vara starea noastră de spirit iubeşte viteza, uneori mai mult decât e cazul! Şi atunci, pentru a oferi cea mai bună performanţă a anvelopei pe şosea, inginerii de la Continental au reformulat compoziţia chimică a benzii de rulare, au reproiectat modelul benzii de rulare şi au modernizat construcţia anvelopei. Există aproape 80 de dimensiuni disponibile pentru jante de 18 până la 23 inch, cu lăţimi de la 225 la 335 mm şi raport între 45% şi 25%. Esenţialul sună cam aşa: SportContact 6 este verificată şi probată pentru atingerea unei viteze de până la 350 km/h!

Maşinile berline nu au fost uitate de cei de la Continental. Special pentru ele şi şoferii lor au fost concepute anvelopele PremiumContact6. Ele completează cu succes diferenţele dintre o anvelopă pentru berline, cu confort ridicat în timpul deplasărilor, şi o anvelopă pentru modelele sport. Acest tip de anvelopă are avantajul de a oferi într-un singur produs asigurarea calităţii călătoriei, o reacţie precisă la schimbarea direcţiei, siguranţă maximă, dar şi caracteristici ecologice. În acest scop, aceiaşi inginerii germani au creat compuşi noi, un nou design inspirat din modelul Continental SportContact 6 cu tehnologie avansată şi un model al benzii de rulare care asigură o călătorie confortabilă. Rezultatul? Un produs care aduce inovaţii în ce priveşte manevrabilitatea, rezistenţa la rulare, kilometrajul şi calitatea călătoriei, totul cu până la 15 % în comparaţie cu modelul anterior.

PremiumContact 6 este produsă în aproximativ 120 de dimensiuni, pentru jante de la 16 la 22 de inch, potrivite pentru autoturisme şi SUV-uri. Gama actuală acoperă anvelope cu lăţimi între 205 şi 325 mm, cu un raport între 65% şi 30% şi este gata să vă asigure o călătorie de neuitat chiar şi la viteze cuprinse între 210 km/h şi 300 km/h.

Specialiştii companiei Continental au luat în calcul şi scenariul în care ar trebui să treceţi consecutiv prin zone în care suprafeţele uscate se îmbină cu cele umede, udate de ploi rapide de vară. Pentru aşa ceva s-a inventat anvelopa ContiEcoContact5. O anvelopă care poate face oricând „casă bună” inclusiv cu autovehiculele de lux şi care promite din start o economisire a combustibilului utilizat de maşina dumneavoastră. În plus, pentru ea combinarea distanţei scurte de frânare, pe şosele umede şi uscate, cu rezistenţa mică la rulare nu este deloc provocare. Cu ContiEcoContact 5, Continental lansează un tip de anvelopă care combină cele două atribute cu o facilitate evidentă. Pentru a obţine acest lucru, dezvoltatorii de anvelope au introdus modificări la toate aspectele anvelopei. Rezultatul, combinat cu o distanţă mai scurtă de frânare pe şosele umede, este o reducere de 20% în rezistenţa la rulare şi cu 12% mai mulţi kilometri. ContiEcoContact 5 este produs pentru o mare varietate de maşini cu jante între 13 şi 20 inch. Aceste anvelope vin cu lăţimi între 165 şi 245 mm şi sunt autorizate pentru viteze de până la 300 km/h.

Dacă mai aveţi dubii încă, reţineţi şi faptul că aproape o treime din toate autoturismele noi construite în Europa sunt dotate din fabrică cu anvelope premium de la Continental, cărora li se adaugă o gamă extinsă de anvelope de rezervă care au fost produse după specificaţiile producătorului. Ele pot fi comandate din reprezentanţe auto, dar şi de la distribuitori de anvelope. În plus, cele mai recente teste de specialitate, effectuate în luna martie de reviste auto prestigioase, au acordat noilor produse Continental, SportContact 6, PremiumContact 6 şi ContiEcoContact 5, numeroase calificative „cel mai bun din cadrul testului” şi zeci de călduroase recomandări. Astfel, în testele efectuate de Asociaţia Germană de Automobile, celebra ADAC, dar şi de revistele de specialitate „auto motor und sport” şi „Auto Zeitung”, anvelopele de la Continental Group au primit cele mai înalte calificative, în timp ce testul efectuat de revista „AutoBild Allrad” a plasat anvelopa ContiSportContact 5, dedicată SUV-urilor, pe primul loc în competiţie. Tuturor, o vară de neuitat alături de cauciucurile Continental!