Castrol, una din cele mai puternice marci de lubrifianţi din lume, va furniza lubrifianţi performanţi, lichide de frână şi hidraulice pentru maşina supersonică BLOODHOUND, un vehicul cu o viteză terestră de 1609 km/h.

Bloodhound eşte o maşină uimitoare. Este un proiect care vrea şă depaşească graniţele ingineriei şi ale ştiinţei. O maşină supersonică („SSC – supersonic car”) al cărei obiectiv este să depăşească Recordul Mondial de Viteză.
 

In prezent, acest record este de 1228 km/h şi este deţinut de Thrust SSC, o echipă britanică gestionată de Managerul proiectului BLOODHOUND SSC, Richard Noble, şi condusă de Andy Green.

BLOODHOUND, maşina supersonică, este asamblată în Bristol şi urmează să „zboare” în deşert în vara lui 2016. Ea urmează în prezent teste de rulare de până la 321 km/h la Aerohub, Newquay, pentru ca mai apoi echipa de proiectanţi să înceapă testarea de mare viteză - 1.287 km/h.

Noua maşină supersonică de 135.000 CP Thrust SSC va utiliza o diversitate de produse Castrol de ultimă generaţie, printre care şi cel mai puternic ulei de motor - Castrol EDGE, un lichid de frână bazat pe formula motorsport - Castrol React SRF şi fluidele hidraulice Castrol, utilizate anterior de NASA.

Echipa BLOODHOUND a străbătut globul pentru a găsi deşertul perfect pentru a testa maşina, care trebuia să fie de minimum 12 mile lungime, două mile lăţime şi perfect plat. A fost selectat Hakskeen Pan, Northern Cape, Africa de Sud.

La viteza maximă, BLOODHOUND SSC va parcurge o milă în 3,6 secunde, adică, 4,5 terenuri de fotbal puse cap la cap per secundă.

BLOODHOUND dispune de trei centrale de forţă, un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid NAMMO şi un motor de maşină de curse de 750 bhp, care acţionează pompa oxidantului rachetei. Aceştea generează împreună echivalentul a 135.000 CP, egal cu 180 maşini F1.