Trebuie să ştii că, fie că e nouă sau cumpărată second-hand, preţul maşinii începe să se deprecieze din momentul în care începi să o conduci. Iată câteva aspecte de care să ţii cont pentru a obţine un preţ bun pe maşina ta. 

Brandul. Foarte important este brandul unei maşini. Cei care se ocupă cu vânzarea de maşinii spun că sunt mărci pe care poţi să ceri preţuri mai mari, în comparaţie cu altele care au aceleaşi specificaţii, însă nu au la fel de mare căutare. Ar fi bine ca atunci când îţi alegi o maşină nouă să te uiţi cu atenţie şi peste cele mai căutate branduri pe piaţa second hand din România.

De exemplu, potrivit unei analize făcute de Autovit.ro, cele mai vândute mărci în 2018 au fost Volkswagen, BMW, Audi, Ford şi Mercedes-Benz. Într-un clasament al celor mai căutate modele de maşini second-hand, pe primul loc s-au situat Volkswagen Passat, BMW Seria 3, Audi A4, Ford Focus şi Mercedes-Benz C. Aceste date îţi transmit că dacă ai unul dintre cele cinci modele şi vrei să-l vinzi s-ar putea să iei un preţ foarte bun. 

Preţul. Poţi să stabileşti momentul în care vrei să-ţi vinzi maşina în funcţie de banii pe care vrei să îi iei pe automobilul tău. Pentru această decizie trebuie din nou să faci o analiză a pieţii de automobile second-hand şi să vezi cam cât sunt dispuşi cei mai mulţi să dea pe o maşină.

Potrivit unei analize Autovit.ro, anul trecut, cele mai multe anunţuri au fost cu maşini care costau între 5.000 şi 7.500 de euro şi au înregistrat cel mai mare număr de vânzări. Prin urmare, dacă ai vrea să vinzi maşina la o astfel de valoare, acum este momentul să o dai. De exemplu, la polul opus, cele mai slabe vânzări se înregistrează pentru maşinile care costă între 15.000 şi 20.000 de euro.

Vechimea. Este un alt aspect foarte important pentru a stabili momentul în care să-ţi vinzi maşina. Cum să calculezi cât de mult se depreciază maşina ta? Potrivit unor statistici, o maşină se devalorizează încă din primul an între 15% şi 20%. În funcţie şi de brand, devalorizeaza poate ajunge în următorii trei ani şi la 40%. Nu este indicat să o vinzi în primii trei ani, pentru că ai pierde foarte mulţi bani. Un sfat ar fi să întreţii şi după 5-6 ani o poţi da la un preţ bun, după ce te-ai folosit suficient de ea.

De asemenea, dacă ai cumpărat o maşină SH veche şi vrei să o vinzi 2-3 ani mai târziu, la o vechime de aproximativ 8 ani, trebuie să ştii că s-ar putea să mai obţii în jur de 50% din preţul de achiziţie. 

Momentul. Există chiar şi un top al perioadelor din an în care se vând cel mai bine maşinile. De exemplu, potrivit unei analize Autovit.ro, în 2018, luna cu cele mai multe oferte listate pe platformă au fost octombrie, urmată de mai şi martie. În ceea ce priveşte vânzările, lunile mai, iunie şi iulie au fost cele mai active în ceea ce priveşte tranzacţiile. În această perioadă, pe Autovit.ro s-au vândut peste 14.000 de autovehicule.

Ai o maşină de vânzare? Pune-o pe Autovit.ro în perioada 18-24 februarie şi ai 30% discount la publicarea anunţului. Detalii despre ofertă aici!