CABY, primul serviciu de car sharing din România cu maşini exclusiv electrice

CABY, primul serviciu de car sharing din România cu maşini exclusiv electrice

CASA AUTO a lansat la Iaşi primul serviciu de car sharing din România care va utiliza exclusiv vehicule electrice. Casa AUTO este parte a Grupului Tester, unul dintre cele mai importante grupuri de companii din judeţul Iaşi, distribuitor pentru 10 mărci auto, deţinător al mai multor clădiri de birouri de clasă A şi al unui parc logistic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată cum funcţionează CABY: flota de maşini electrice va fi distribuită în întregul oraş; după un pas unic de înregistrare pe www.caby.ro, utilizatorii vor putea închiria maşinile de la unul dintre cele 5 puncte de încărcare şi le vor folosi atât timp cât au nevoie, autonomia  între 120 si 300 de km fiind optimă pentru utilizarea urbană de zi cu zi. 
 
Pe măsură ce se va extinde, CABY îşi propune să asigure vehicule disponibile mereu, în toate zonele oraşului, astfel încât să fie accesibile oricui, la doar câteva minute de mers pe jos. Clienţii pot beneficia de maşină cât timp doresc, chiar dacă se opresc pentru cumpărături, vizite sau întâlniri, iar odată ce călătoria este încheiată, aceştia pot parca maşina oriunde pe raza oraşului. Localizarea vehiculelor în oraş şi accesul la acestea se fac foarte simplu, prin intermediul aplicaţiei de mobil. 
 
CABY implică vehicule mici, electrice, pentru a contribui la descongestionarea traficului din marile oraşe şi la îmbunătăţirea calităţii aerului pe care îl respirăm. 
„Ne pasionează maşinile şi ne preocupă modul în care acestea îi ajută pe oameni. Ne dorim ca oamenii să călătorească mai simplu, mai plăcut şi mai eficient în oraşe fără poluare. Pentru aceasta am creat CABY, un concept modern în România, menit să ne facă tuturor călătoriile din oraş mai plăcute şi mai simple”, declară Bogdan Piţigoi, preşedintele Grupului Tester, din care face parte Casa Auto. 
 

 
CABY dezvoltă propria reţea de staţii de încărcare a maşinilor în parteneriat cu E.ON, care „a demarat un program internaţional de mobilitate alternativă ce vizează realizarea unei reţele pan-europene de staţii de încărcare. Pe lângă faptul că reprezintă un model de business de perspectivă, este şi o iniţiativă ce are o puternică legătură cu eforturile de protejare a mediului înconjurător. De asemenea, prin implicarea în astfel de proiecte dorim să venim cu soluţii inovatoare în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri”, a declarat Dan Morari, director general E.ON Energie România.
 
Două dintre aceste staţii de încărcare sunt găzduite de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, dl. prorector, prof.univ.dr.ing. Marcel Istrate, declarând că „dezvoltarea proiectelor inovatoare este un atribut al mediului academic, susţinerea implementării proiectelor în care avem expertiză  şi care contribuie la reducerea impactului ecologic fiind un obiectiv asumat al şcolii”.
 
Sistemul de tarifare este unul flexibil, care îmbină timpul şi distanţa de deplasare şi scuteşte utilizatorii de costurile deţinerii şi întreţinerii unui vehicul propriu – achiziţie, combustibil, revizii, taxe sau, foarte important, asigurări.
 
„Implicarea noastră în proiectul Caby este naturală în contextul obiectivului nostru de fi parte a mobilităţii viitorului. Oferim continuitate clienţilor noştri, într-o manieră predictibilă şi simplă, astfel încât aceştia să aibă posibilitatea de a se bucura fără griji de lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru ei. Asigurarea maşinilor CABY este încă un pas în implicarea noastră în parteneriate strategice care, în final, generează un impact pozitiv în comunitate”, a declarat Georgiana Miron, Director Marketing şi Comunicare, Groupama Asigurări – Asigurătorul Oficial al CABY.
 

 
O echipă de mentenanţă asigură curăţenia maşinilor şi starea lor tehnică, astfel încât CABY pune mereu la dispoziţia clienţilor maşini curate şi în stare perfectă de funcţionare. 
 
Finanţarea proiectului se face prin UniCredit Leasing. „Suntem întotdeauna deschişi să susţinem şi să încurajăm iniţiativele partenerilor nostri, prin produse şi servicii care le fac viaţa mai uşoară. Credem în viitorul mobilităţii electrice, parte constantă a strategiei noastre. Suntem mândri că astăzi, alături de partenerii noştri de la CASA AUTO IAŞI, putem susţine mobilitatea urbană”, a declarat Mircea Cotigă, CEO UniCredit Leasing.
 
Conceptul CABY va fi utilizat pentru început de angajaţii din companii. Pasul următor implică extinderea flotei, urmând ca, în viitoarea etapă, CABY să fie disponibil publicului larg. 
 
Companiile din România, în special cele din zona serviciilor suport şi IT apreciază spiritul inovator, încurajează tehnologiile viitorului şi caută mereu noi metode prin care să atragă, să îşi motiveze şi răsplătească oamenii. Conduent, unul dintre angajatorii importanţi din domeniul serviciilor, consideră CABY un serviciu care îi va ajuta pe proprii angajaţi să aibă o viaţă şi mai frumoasă şi activă, şi înscrie numele Conduent pe această pagină de istorie a transportului din România, devenind prima companie care oferă angajaţilor serviciile CABY.

 
citeste totul despre: