Bugatti a lansat ultimul şi cel mai valoros Veyron din colecţia "Bugatti Legends" - Veyron Ettore Bugatti

Bugatti a lansat ultimul şi cel mai valoros Veyron din colecţia

FOTO Bugatti

Ajuns la final de carieră, modelul Veyron îşi va prezenta în decursul săptămânii viitoare cea mai de preţ variantă, cea dedicată fondatorului Ettore Bugatti. Aceasta este cea de-a şasea şi în acelaşi timp ultima dintr-o colecţie impresionantă, denumită "Bugatti Legends".

Ştiri pe aceeaşi temă

Supercarul aflat sub pavilionul grupului Volkswagen va fi prezentat în premieră publicului în cadrul evenimentului Monterey Car Week (11-17 august, California), ca mai apoi să fie expus alături de celelalte cinci versiuni din colecţia "Bugatti Legends"  la Pebble Beach Concours d’Elegance, desfăşurat pe 17 august.

Veyron Ettore Bugatti, dedicat fondatorului acestui brand, este puternic influenţat de modelul Type 41 Royale, cel mai puternic şi luxos automobil al vremurilor sale. Acesta a fost construit în anul 1932, folosind şasiul cu numărul 41111 şi conform documentelor acelor timpuri, era stilizat în două culori, după modelul "yin-yang". La fel este şi cazul selectului Veyron, aspectul acestuia fiind dominat de îmbinarea cromatică dintre aluminiul polişat manual şi fibra de carbon albastru-închis. Ornamentele exterioare "Ettore Bugatti" sunt din platină, iar jantele au fost special create pentru acest model.

Interiorul a fost şi el atent construit, în premieră pentru Veyron fiind alese două tipuri de piele. Astfel, în timp ce cabina va avea o suprafaţă din piele atent selecţionată, zonele care vin cel mai des în contact cu mâinile beneficiază de poate cea mai fină piele disponibilă în acest moment.

Din punct de vedere tehnic, Veyron Ettore Bugatti rămâne un Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse care produce 1.200 CP şi 1.500 Nm dintr-un propulsor W16 de 8 litri. Sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 2.6 secunde, iar viteza de top declarată este de 408.84 km/h (realizată fără acoperiş, ceea ce-l transformă în cel mai rapid roadster). Preţul pentru un Veyron Ettore Bugatti este pe măsura calităţii şi a performanţelor oferite, 2.35 milioane de euro. Trei astfel de automobile vor fi produse, cel mai probabil două fiind oferite clienţilor mărcii, în timp ce unul va rămâne în colecţia privată a constructorului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările