Bolidul origami de la Lexus: cum arată maşina funcţională fabricată din carton, dotată cu motor electric

Bolidul origami de la Lexus: cum arată maşina funcţională fabricată din carton, dotată cu motor electric

FOTO Daily Mail

Producătorul auto Lexus a angajat cinci designeri şi modelatori din Marea Britanie, selectaţi din cadrul firmelor LaserCut Works şi Scales and Models, echipă care a pus la punct o replică a modelului sport Lexus IS realizată din 1.700 de coli de carton.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maşina Origami, aşa cum a fost botezată, se poate deplasa cu ajutorul unui motor electric, şi va fi prezentată oficial la 8 octombrie, la expoziţia Grand Designs Live, din Birmingham.

Cadrul maşinii este singurul fabricat din oţel şi aluminiu, restul maşinii, inclusiv roţile şi finisajele interioare fiind realizate din carton cu grosimea de 10 milimetri şi lipici. Maşina reciclabilă a fost cu adevărat o provocare pentru echipa angajată în acest scop de Lexus, mai ales că a trebuit să aibă toate dotările unei maşini Lexus IS.

FOTO Daily Mail 

Pentru a duce proiectul la bun sfârşit, designerii au folosit un model 3D al bolidului original, informează Daily Mail. Fiecare element necesar realizării maşinii a fost tăiat cu ajutorul laserului, apoi bucăţile au fost lipite cu un lipici pentru lemn pe bază de apă. Întregul process a durat trei luni, dar rezultatul final este spectaculos, notează bbc.com.

FOTO Daily Mail 

Echipa a recunoscut că au existat momente stresante în timpul execuţiei, cele mai dificile fiind ridicate de ajustarea scaunelor şi a roţilor. 

FOTO Daily Mail 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările