BMW M340d xDrive Mild-Hybrid – Ultimul mohican, varianta diesel

BMW M340d xDrive Mild-Hybrid – Ultimul mohican, varianta diesel

Motorul diesel a progresat atât de mult în ultimii ani încât a ajuns la apogeu şi ne arată cât de special poate să fie – am testat BMW M340d xDrive, echipat cu un propulsor de 3,0 litri, cu două turbine, care dezvoltă 340 CP şi 700 Nm. Este acesta cel mai bun diesel pe care l-am condus?

Ca să ofer un răspuns direct la întrebarea de mai sus aş spune direct că da, din mai multe motive. În primul rând, în ultimii 10 ani dieselul a evoluat enorm din punct de vedere tehnologic şi a ajuns să depăşească lejer pragul de 100 CP/l, iar în acelaşi timp să devină incredibil de economic, rafinat, silenţios şi lipsit de vibraţii.
 
Apoi, în lista de motive trebuie să menţionez echilibrul adus de sistemul mild-hibrid de care beneficiază propulsorul de pe maşina testată, despre care am vorbit pe larg în video-ul de mai jos. Nu în ultimul rând, deşi au mai fost exemple de motoare diesel foarte puternice, cred că dieselul de 3,0 litri şi 340 CP de la BMW propune un mix optim între cilindree, performanţe, consum şi rafinament.
 
Pur şi simplu nu ai ce să-i reproşezi, chiar dacă ne aflăm în plină expansiune electrică în orice segment al industriei auto. Cum se mulează acest propulsor pe Seria 3 Touring?
 

Video review BMW M340d xDrive

Testul integral, cu galerie foto extinsă poate fi citit pe ADEVARUL AUTO.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările