BMW şi Daimer vor investi 1 miliard de euro în combinarea şi dezvoltarea diviziilor de carsharing DriveNow şi Car2Go

BMW şi Daimer vor investi 1 miliard de euro în combinarea şi dezvoltarea diviziilor de carsharing DriveNow şi Car2Go

Grupurile auto germane BMW şi Daimler vor investi 1 miliard de euro în combinarea şi dezvoltarea diviziilor lor de carsharing DriveNow şi Car2Go, urmând ca în viitor să ofere o gamă de servicii de mobilitate, care vor include şi automobile electrice, transmite AFP.

”Combinăm forţa şi expertiza a 14 branduri şi investim peste 1 miliard de euro pentru crearea unui nou jucător pe piaţa mobilităţii urbane care se dezvoltă rapid”, a afirmat directorul general al Daimler, Dieter Zetsche.
 
Cei doi constructori auto îşi vor organiza diviziile de mobilitate în jurul a cinci companii mixte.
 
Clienţii vor putea comanda servicii de carsharing, să efectueze plăţi pentru locuri de parcare şi servicii de încărcare a automobilelor electrice, precum şi să planifice călătorii multimodale, care vor putea include alternarea serviciilor de transport public cu închirierea de biciclete.
 
Toate cele cinci firme vor avea nume folosite de BMW, precum Park Now şi Charge Now.
 
"Aceste cinci servicii vor forma un portofoliu unic de servicii de mobilitate”, a declarat directorul general al BMW, Harald Krueger.
 
Pe termen mai lung, cele două companii ”vor oferi vehicule electrice autonome, care se vor încărca şi vor parca autonom şi se vor interconecta cu alte mijloace de transport”, a adăugat şeful BMW.
 
Serviciile de carsharing precum şi alte servicii ale BMW şi Daimler, cum ar fi Park Now şi MyTaxi, au împreună 60 de milioane de clienţi, în prezent, potrivit celor două companii.
 
Noua companie mixtă va avea sediul la Berlin şi va crea până la 1.000 de locuri de muncă la nivel mondial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: