Berindea şi Bechir câştigă la Kyalami şi vor lupta cu titlul pe masă în finala Racing League Romania powered by BMW

Berindea şi Bechir câştigă la Kyalami şi vor lupta cu titlul pe masă în finala Racing League Romania powered by BMW

Drama a fost din nou cuvântul-cheie în penultima etapă din Racing League Romania powered by BMW, chiar dacă o privire sumară pe rezultate poate conferi altă imagine.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
După câştigarea titlului la echipe, Apex Hunters Red a reluat asaltul asupra campionatului prin Cristian Berindea şi Andrei Bechir, în timp ce duelurile din pluton au fost mai încinse ca niciodată, înaintea marii finale de duminică. 
 
Berindea şi-a adjudecat al şaselea pole-position din stagiunea curentă, convertit ulterior într-o victorie facilă, în timp ce coechipierul său, Andrei Bechir, a replicat în a doua manşă, după o cursă fantastică de urmărire.
 
Al doilea cel mai mare număr de piloţi din acest sezon a încercat să se precalifice pentru etapa de la Kyalami, nu mai puţin de 135 de piloţi rulând în timpul săptămânii pe circuitul sud-african.
 
Cursa 1
 
Povestea primului sprint de 30 de minute a fost împărţită în trei grupuri: componenţii Apex Hunters Red s-au desprins în faţă, urmaţi de un trio compact format din Cascatău, Dumitrescu şi Moldovan, la rândul lor mult înaintea restului plutonului.
 
 
Duelul pentru podium a fost calculat de-a lungul întregii manşe: Cascatău a avut un start lent de pe poziţia a cincea, în timp ce coechipierul său de la West Competition Racing, Radu Dumitrescu, sprinta de pe locul al 15-lea până pe poziţiile fruntaşe înaintea primului viraj. Cascatău a revenit însă sistematic, trecând de Cezar Toader, apoi de Bogdan Moldovan şi în cele din urmă de Dumitrescu pentru a-şi adjudeca un nou podium în acest sezon. Eugen Dudaşu a impresionat la a doua apariţie pe serverul principal al RLR, terminând al şaselea, urmat de Bogdan Duma, ferit de incidente şi rapid la prima prezenţă în main event. Locurile al optulea, al nouălea şi al zecelea au fost ocupate de Cezar Toader, Andrei Morţilă, respectiv Andrei Duminică.
 
Cursa 2
 
Startul a fost momentul crucial al întrecerii, cu grila inversată pentru primii 10 piloţi. Bogdan Moldovan a declanşat un carambol de proporţii, care avea să încheie cursa lui Alex Cascatău, dar şi să provoace daune semnificative pentru maşinile lui Bechir, Duminică şi nu numai. În faţă evadau nou-veniţii Cezar Toader şi Eugen Dudaşu, urmaţi de experimentatul Radu Dumitrescu. Trecut la şefia cursei, Dumitrescu a fost apoi vânat şi depăşit chiar în ultimul tur de către componenţii Apex Hunters Red, după schimburi spectaculoase de poziţie. În ciuda balastului suplimentar, Bechir şi-a adjudecat victoria, urmat de Berindea şi Dumitrescu.
Marea finală din sezonul al cincilea al Racing League Romania powered by BMW va avea loc la 17 mai pe traseul britanic de la Brands Hatch şi va fi difuzată în direct pe pagina de Facebook BMW România de la 20.25.
 
Profilurile protagoniştilor din RLR, precum şi clasamentele actualizate şi toate informaţiile complementare despre competiţia virtuală sunt disponibile în secţiunea dedicată de pe site-ul BMW România
 
Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România şi pe canalul de YouTube Racing League Romania.
Clasament Piloţi (provizoriu)
 
Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 280p
Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 259p
Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 176p
Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 174p
Alex Cascatău (West Competition Racing) – 164p
Cristian Moisescu – 156p
Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 120p
Bogdan Mutu – 103p
Victor Taraş (Lunar RO Racing) – 100p
Robert Prepeliţă – 92p
 
 
Clasament echipe (provizoriu)
 
Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 507p
West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 323p
East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 180p
Lunar RO Racing (Taraş-Hellmann) – 142p
WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 136p 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: