Arkana, fratele sportiv al Duster, a fost lansat oficial. La ce preţ poate fi cumpărat FOTO

Arkana, fratele sportiv al Duster, a fost lansat oficial. La ce preţ poate fi cumpărat FOTO

FOTO Renault

Grupul Renault a anunţat lansarea oficială pe piaţă a noului model Arkana, fratele mai sportiv al lui Duster. „Combinând eleganţa unui salon, sportivitatea unui coupé şi robusteţea unui SUV, Arkana a impresionat pe toată lumea când a fost prezentat anul trecut la show-ul de la Moscova”, susţine producătorul.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Arkana, modelul SUV – Coupé al celor de Renault, este un fel de BMW X4 în variantă low-cost, iar maşina va fi lansată pe piaţă  în acest an, mai întâi în Rusia. Astfel, fabricat iniţial în uzinele din Moscova, acest SUV – Coupé va fi comercializat şi pe alte pieţe sub marca Renault sau Dacia „cu acelaşi unic design, dar adaptat, de asemenea, la aşteptările clienţilor locali”, susţin oficialii francezi. 
 
Unele surse susţin că unicul impediment al lansării în Europa a modelului Dacia Arkana îl constituie riscul de concurenţă cu Renault Kadjar, existând posibilitatea de canibalizare între cele două modele.  
 
Conform unor surse, noul model beneficiază de o nouă platformă,  diferită de cea a actualului Duster. Este vorba despre platforma CMF-B, cea  utilizată de noua generaţie Clio.   
 
 
Primele date despre acest nou model au scăpat în presa în luna martie a anului trecut, iar după ceva timp informaţia a fost confirmată de oficialii Renault. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentantul Renault, maşina va avea o lungime comparabilă cu cea a lui Duster (aproximativ 4,30 metri), va avea un caracter sportiv şi va costa între 20.000 şi 22.000 de euro.
 
Renault vrea să ajungă la vânzări anuale de 5 milioane unităţi până în 2022, iar Arkana va juca un rol cheie în atingerea acestui obiectiv. Compania auto franceză n-a avansat momentan ţinte de vânzări, dar e clar că la capacitate de producţie maximă (probabil prin 2020-2021), Arkana va fi comercializat în peste 200.000 de exemplare pe an, la nivel mondial. Probabil, din acest motiv, în prezent, uzina din Piteşti este în plin proces de mărire a capacităţii de producţie. 
 
 
Oficialii companiei Renault au anunţat şi schimbarea platformei pe care vor fi lansate viitoarele modele Dacia, cu aceeaşi CMF-B, în special din motive de siguranţă. 
 
În ceva timp intră în vigoare noile norme de siguranţă pe care actuala platformă B0 nu le mai poate respecta. Gama low-cost a grupului Renault, din care face parte familia Logan, ar urma să atingă vânzări anuale de 2 milioane de exemplare, de la 1,5 milioane vândute în 2017. Conform reprezentanţilor companiei, aceste creşteri s-ar bază pe noua generaţie Duster, dar şi pe Arkana.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: