Alianţa Renault-Nissan a ajuns pe primul loc la nivel mondial, depăşind grupul Volkswagen

Alianţa Renault-Nissan a ajuns pe primul loc la nivel mondial,
depăşind grupul Volkswagen

Renault-Nissan a vândut cele mai multe automobile în 2017, lucru facilitat şi de includerea în cifra totală a volumelor realizate de Mitsubishi. Renault – Nissan – Mitsubishi au vândut 10,61 milioane unităţi, în timp ce grupul VW a comercializat 10,53 milioane unităţi în 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nissan Motors a încheiat anul cu un record, 5,82 milioane modele comercializate. Renault a raportat la finalul lui 2017 vânzări de 3,76 milioane unităţi. Iar Mitsubishi a adăugat un plus de 1,03 milioane la totalul lui 2017.

Toyota Motors, cei care au deţinut poziţia secundă în 2016, au adunat la finalul anului 2017 un total de 10,2 milioane unităţi. În această cifră nu sunt incluse modelele vândute de Hino Motors – constructorul de camioane, parte a Toyota Motors.

Grupul Volkswagen compus din Audi, Seat, Skoda, Volkswagen şi Porsche au vândut împreună 10,53 milioane unităţi.

Se pare că scopul Alianţei Renault-Nissan, acela de a ajunge pe prima poziţie, a fost atins odată cu includerea Mitsubishi în grup. Toyota pregăteşte un răspuns prin semnarea unor parteneriate cu Mazda şi Suzuki. La polul opus, americanii de la General Motors au ales soluţia de a se concentra pe piaţa internă, vânând Opel către PSA. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările