70 de ani de maşini sport Porsche - La mulţi ani, PORSCHE!

70 de ani de maşini sport Porsche - La mulţi ani, PORSCHE!

Acum 70 de ani, în 8 iunie 1948 a fost omologat modelul Porsche 356 No. 1 De astăzi, Porsche dă drumul sărbătorii, urmând o serie de evenimente care vor omagia cei 70 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi, Muzeul Porsche va găzdui, pentru invitaţii săi, ceremonia de deschidere a expoziţiei speciale ”70 de ani de maşini sport Porsche”. La ceremonie vor fi prezenţi Ministrul-Prezident al landului Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, primarul oraşului Stuttgart, Fritz Kuhn, secretarul parlamentar de stat la Ministerul Federal al Transportului şi Infrastructurii Digitale, Steffen Bilger, precum şi numeroşi reprezentanţi din mediul politic şi de afaceri şi personalităţi cu un rol important în comunitate. Dr. Wolfgang Porsche, Preşedintele Consiliului de Supraveghere al Porsche AG, Oliver Blume, Preşedintele Consiliului Executiv al Porsche AG şi Uwe Hück, Vicepreşedintele Consiliului de Supraveghere al Porsche AG, vor privi împreună retrospectiv la momentul zero al mărcii Porsche. Exact în această zi, pe 8 iunie - în 1948, Porsche 356 ”No. 1” Roadster a primit omologarea oficială. De atunci, compania a produs mai mult decât simple maşini sport: Porsche a devenit sinonim cu o experienţă sportivă de condus şi cu un altfel de mod de a gândi; orientat către inovaţia, designul şi funcţionalitatea automobilelor.În cadrul acestei expoziţii speciale, Porsche prezintă numeroase poveşti şi momente cheie prin care compania a modelat şi a influenţat în mod decisiv dezvoltarea maşinilor sport din 1948 până în prezent. Scopul expoziţiei este de a evidenţia progresele remarcabile ale constructorului auto din Stuttgart de pe parcursul ultimelor şapte decenii. Peste 75 de exponate – de la legendarul Porsche 356 ”No. 1” Roadster, din 1948, la primul vehicul Porsche full electric, Mission E – oferă o perspectivă completă asupra trecutului şi viitorului mărcii.

”Cu această expoziţie care sărbătoreşte aniversarea brandului nostru, păşim pe un teren complet nou”, spune Achim Stejskal, Directorul Muzeului Porsche. ”Pentru prima dată, am reorganizat în totalitate întregul nostru spaţiu expoziţional, care acoperă o suprafaţă totală de peste 5.600 de metri pătraţi”.Reprezentând ”originea maşinilor noastre sport”, modelul de 70 de ani 356 ”No. 1” Roadster va fi primul exponat pe care vizitatorii îl vor vedea la expoziţie. Porsche este unul dintre puţinii producători de automobile din lume care are primul vehicul original, construit vreodată de marcă, în posesia sa.

Sportul cu motor reprezintă o parte semnificativă a fiecăruia dintre cele şapte decenii. De-a lungul istoriei sale până în prezent, Porsche a dezvoltat şi a testat noi tehnologii pe automobile de curse care reuşesc să devină legende. Acest principiu modelează, de asemenea, ”maşina sport a viitorului”, Mission E, a cărei versiune de serie va fi lansată pe piaţă în 2019 ca fiind primul Porsche propulsat complet electric, bazat pe experienţa dobândită de la prototipul de curse 919 Hybrid, campion la Le Mans. Proiectele digitale, precum networking prin intermediul Porsche Connect şi securitatea datelor cu ajutorul blockchain în maşinile sport, vor fi, de asemenea, prezentate la expoziţie. Aceasta va oferi vizitatorilor şi experienţe interactive, cu ajutorul unor aplicaţii speciale, printre care şi o aplicaţie de realitate augmentată pentru Mission E. În timp ce vizitatorii privesc conceptul electric, ochelarii AR prezintă informaţii suplimentare despre tehnologia din spatele Mission E.

Caracterul special al expoziţiei este creat prin îmbinarea modelelor şi poveştilor Por-sche de pe parcursul deceniilor cu valorile culturale ale companiei: spirit de pionierat, pasiune, sportivitate şi atmosferă de familie. Expoziţia pune accentul, în mare măsură, şi pe angajaţii, piloţii şi prietenii mărcii Porsche, care au contribuit semnificativ la transformarea companiei aşa cum este ea astăzi. Fără pasiunea legendară a angajaţilor companiei şi entuziasmul comunităţii Porsche din întreaga lume, o astfel de poveste de succes ar fi fost de neconceput pentru producătorul de maşini sport.

Porsche va organiza, de asemenea, o expoziţie specială în pavilionul Porsche de la Autostadt, în Wolfsburg, unde primele patru vehicule 356 Speedster construite vreo-dată, datând din 1954, vor fi prezentate ca exemple prin excelenţă ale ingineriei Porsche. O altă expoziţie va avea loc şi de ziua familiei, mâine, la fabrica Porsche din Leipzig.

Pe parcursul anului 2018, constructorul de maşini sport sărbătoreşte această aniversare cu numeroase activităţi în întreaga lume: mâine, 9 iunie, Porsche îşi invită fanii la ”Sportscar Together Day”, la locaţiile sale de peste tot în lume. Duminică, 10 iunie, Porsche va găzdui o festivitate de amploare la festivalul CannstatterWasen. În weekendul 16-17 iunie, Porsche îşi va întâmpina angajaţii, rezidenţii cartierului Zuffenhausen şi fanii mărcii la un eveniment aniversar la şi în jurul Porscheplatz din Zuffenhausen. Festivitatea va include activităţi interactive pentru vizitatorii de toate vârstele, tururi scurte de fabrică, concerte, rulote cu mâncare, transmisiunea live a Cursei de 24 de ore de la Le Mans şi difuzarea meciului World Cup dintre Germania şi Mexic. Accesul la muzeu şi la toate evenimentele Porsche va fi gratuit în weekend.

”Festivalul Vitezei”, care va avea loc în perioada 12-15 iulie pe circuitul Goodwood din Marea Britanie şi ”Rennsport Reunion” din California, 27-30 septembrie, vor continua evenimentele aniversare. Seria de evenimente se va încheia cu ”Sound Night”, care va avea loc pentru prima dată pe Porsche Arena din Stuttgart, în data de 13 octombrie.

Expoziţia specială "70 de ani de maşini sport Porsche" va fi deschisă până pe 6 ianuarie 2019. Muzeul Porsche este deschis de marţi până duminică, în intervalul 9:00-18:00.

citeste totul despre: