Centrul de design este o parte integrantă a reţelei centrelor de design a Grupului Renault. Centrul este situat în Bucureşti şi a fost înfiinţat în anul 2007, sub denumirea Renault Design Central Europe. El face parte din reţeaua internaţională a centrelor de design „satelit” a Grupului Renault. Celelalte centre se află în oraşele São Paulo (Brazilia), Kiheung (Coreea de Sud), Chennai şi Mumbai (India).
Aici, 27 de designeri de 8 naţionalităţi diferite caută inspiraţie în domenii precum fashion, design interior şi chiar în istoria auto pentru a realiza concepte interesante dintre care unele se vor materializa în maşini de serie.
Prima fază a unei idei de design auto este schiţa. Apoi cele mai interesante se transformă în modele virtuale, create pe computer. O mică parte dintre acestea trec în forma fizică şi o şi mai mică parte se transformă în concepte prezentate la diferite saloane auto.
Poate şi de aceea cea mai mare satisfacţie a unui designer este să îşi vadă o parte din munca sa transpusă pe o maşină de serie pentru care clienţii plătesc.
Designerii de aici mai concep şi designul modelelor Dacia şi a celor din gama Entry. Provocarea permanentă a echipelor din cadrul Centrului de Design o reprezintă îmbunătăţirea calităţii percepute de către clienţi. Centrul beneficiază de o poziţionare strategică, în cadrul regiunii Euromed-Africa, din care face parte şi România.
Designul Noului Duster (lansat la sfârşitul anului 2013) a fost conceput de echipele Centrului de Design de la Bucureşti.
Centrul de Design are şi o secţiune care se ocupă de alegerea materialelor şi layout-ului interior ale maşinilor.