Intrebări frecvente

De ce trebuie sa iti faci cont pe adevarul.ro

De ce trebuie sa imi fac cont pe Adevărul (adevarul.ro)?
Pentru a putea posta comentarii e necesar sa-ti cont pe site
Cum imi fac cont
Exista doua optiuni. Fie te conectezi via contul tau de Facebook, fie iti faci un cont pe adevarul.ro
Unde imi creez cont?
Pagina de creare cont poate fi accesata din meniul superior al site-ului, unde vei gasi butonul de "Autentificare" si pe cel de "Creeaza cont". Pentru mai multe detalii, te invitam sa vizionezi clipul de prezentare al site-ului. Vezi demo MyAdevarul.
Daca ma loghez cu contul de Facebook, pot sa imi schimb nickname-ul in site?
Sigur ca da. Intrii in "Profilul tau" la "Editeaza setari", si poti sa setezi cu ce nickname vrei sa scrii in site.
De ce imi trebuie adresa de e-mail adevarata?
Ai nevoie de adresa de email pentru a putea primi detalii legate de concursuri si pentru a primi alte beneficii pe care le ai odata ce devii membru al comunitatii adevarul.ro. De asemenea, in cazul in care ti-ai uitat parola contului de pe adevarul.ro, acceseaza butonul de "Autentificare" si apasa pe "Am uitat parola". Astfel vei primi un mesaj de resetare a vechii parole pe adresa ta de email.
Unde pot sa schimb parola?
Poti sa iti schimbi parola contului din meniul "Editeaza setari"
Ce fac daca mi-am uitat parola?
Nu este nici o problema. In acest caz, acceseaza butonul de "Autentificare" si apasa pe "Am uitat parola", iar noi iti vom trimite un mesaj in cel mai scurt timp posibil. Pentru a evita aceste neplaceri, poti sa bifezi casuta cu "Tine-ma minte", astfel incat autentificarea ta se va face automat, de fiecare data cand vei accesa site-ul.
La ce ma ajuta sa am un cont de utilizator pe Adevărul?
Fiecare user inregistrat pe Adevărul are o pagina de profil personal unde va regasi, printre altele, articole, galeriile foto, clipurile video si comentariile bloggerilor pe care le-a gasit interesante si le-a salvat in "Arhiva mea". Tot aici poti sa urmaresti activitatea prietenilor din site si diverse statistici legate de activitatea sa.

Moderarea comentariilor de pe adevarul.ro SUS

Care este politica de moderare a comentariilor adevarul.ro?
Adevărul îi invită pe cititori să participe activ și să comenteze la materialele publicate pe site. Acestea vor fi moderate 24/7, întrucat, echipa editorială a site-ului își dorește să organizeze un spațiu de discuții civilizat și inteligent. Nu vor fi admise jignirile, spammul și limbajul licențios. Cele mai bune comentarii vor fi scoase în evidență iar autorii lor vor deveni Lideri de Opinie. Dacă vrei să faci parte din comunitatea Adevărul, te rugăm să citești principiile care vor sta la baza acestei comunități.
 1. Adevărul promovează un mediu pentru dezbateri, agreabil, inteligent și transparent. Comentariile pertinente care aduc explicații suplimentare și informații prețioase vor fi întotdeauna promovate. Toată lumea este încurajată să își exprime părerea atât timp cât nu vor exista derapaje verbale și nu se va folosi un limbaj licențios sau jignitor. Nu vom accepta troli și spammeri.
 2. Toate comentariile vor fi moderate. Pentru a păstra un nivel civilizat al discuțiilor, echipa noastră de moderatori va citi comentariile înainte de a deveni publice. În acest caz, atunci când trimiți un comentariu, vei vedea ca are statusul „Comentariu în așteptare”. Echipa noastră de moderatori va citi comentariul cât se poate de repede.
 3. Nu admitem ca o persoană să aibă conturi multiple întrucât punem preț pe opinia fiecăruia. Pretinzând că ești altcineva nu vei face decât să strici mediul de discuții. Îți recomandăm să nu te folosești de identitatea altei persoane. În aceste cazuri, conturile respective vor fi șterse.
 4. Echipa editorială a Adevărul își dorește ca fiecare cititor să își exprime opiniile într-un mod pașnic, fără să recurgă la amenințări, mesaje rasiste sau instigări la violență. Orice mesaj de acest gen, credibil, prin care este amenințată integritatea fizică a vreunui membru al comunității noastre, va fi din start respins. Dacă veți găsi orice mesaje de acest gen care au scăpat moderării noastre, vă rugăm să ni le aduceți la cunoștință.
Am scris un comentariu. De ce nu îl pot vedea?
Fiecare comentariu este supus moderării. Echipa noastră de moderatori va citi mesajul tău și, îl va publica în cel mai scurt timp cu putință. Este posibil ca, din cauza unui volum mai mare de comentarii, acest proces să dureze puțin mai mult. În cazul în care nu am publicat postul tău, înseamnă că ceea ce ai scris încalcă principiile de mai sus. În orice caz, vei fi anunțat atunci când comentariul tău nu va fi aprobat prin sistemul nostru de Notificări.
De ce nu pot să comentez pe Adevărul?
Dacă postul tău conține mesaje injurioase, instigări la violență sau limbaj licențios, atunci, el nu va fi aprobat și, dacă aceste mesaje sunt repetate, este posibil să fii banat și să nu mai poți scrie niciodată pe Adevărul.
Pot să introduc coduri HTML în comentariile mele?
Nu, această opțiune nu este activă.
Ce înseamnă butonul „Arhiva mea”?
Dacă ți-a plăcut un articol, un blog, o galerie foto sau un video, alegând opțiunea |"Citesc mai târziu" poți să recitești acel document ori de câte ori dorești, regăsindu-l în "Arhiva mea".

Logarea și înregistrarea în site; ce înseamnă pagina de profil personal SUS

 1. Logarea și înregistrarea în site
  Trebuie să mă loghez de fiecare dată atunci când accesez Adevărul pentru a scrie comentarii?
  Dacă scrii de la același calculator unde te-ai logat prima dată și folosești același browser și nu ai dat încă "Deconectare", nu trebuie să te loghezi de fiecare dată atunci când accesezi adevarul.ro. Dacă îți schimbi browserul, îți reinstalezi sistemul de operare sau dacă accesezi site-ul de la un alt calculator, atunci da, trebuie să te loghezi din nou.
  Ce înseamnă că mă loghez cu contul de Facebook?
  Dacă te conectezi având cont pe Facebook, înseamnă că vei putea să vezi în pagina de profil personal, atunci când ești logat, toată activitatea prietenilor tăi de pe Adevărul care îți sunt prieteni și pe Facebook și au cont pe Adevărul. Adică materialele pe care le-au citit și la care au comentat toți prietenii tăi. Sistemul funcționează și invers, adică prietenii tăi pot vedea activitatea ta din site. Odată ce aduni mai mulți prieteni în rețeaua ta, vei fi anunțat și vei vedea acest lucru pe pagina de profil personal.
  Cum mă înregistrez cu contul de Facebook?
  În meniul superior al site-ului, vei găsi un buton care se numește „Autentificare” și, care are în stânga, iconița de Facebook. Click pe aceasta și te vei loga automat cu contul și parola pe care le folosești pentru a te conecta pe Facebook.
  La ce mă ajută să mă loghez cu Facebook?
  Să te conectezi cu Facebook te ajută să îți îmbunătățești experiența de cititor pe Adevărul și este o variantă rapidă și mult mai facilă să îţi creezi cont pe site-ul nostru. Mai mult, îți descoperi și prietenii de pe Facebook care citesc Adevărul.
 2. Ce înseamnă „pagina de profil personal”
  Dacă te înregistrezi pe Adevărul, indiferent dacă îți creezi un cont pe site, sau dacă te conectezi cu Facebook, vei avea un spațiu unde vei putea să vezi activitatea prietenilor tăi, din site, vei putea fi la curent cu cele mai urmărite materiale din site și vei putea să îți vezi activitatea proprie din site.
 3. Structura paginii de profil
  1. Centru - Notificările
   Activitatea de pe Adevărul a prietenilor pe care îi ai pe Facebook și care s-au logat pe site cu contul de Facebook, dar și a fanilor și prietenilor pe care ți i-ai făcut pe adevarul.ro
   "Arhiva mea", "Activitatea mea" și "Activitatea prietenilor": materialele (articole, galerii foto, video, bloguri) pe care le-ai salvat și la care ai dat thumbs-up și thumbs-down, replay-urile date și primite la comentariile scrise pe Adevărul și comentariile userilor scrise la materialele pe care le-ai adăugat la "Arhiva mea"
   Ce înseamnă thumbs-up?
   Thumbs-up se folosește atunci când îți place un articol din site. Fiecare articol poate fi apreciat apăsând pe mânuța de vot. Nu trebuie să ai cont și nici să fii conectat ca să poți vota articole.
   Ce înseamnă thumbs-down?
   Thumbs-down este atunci când nu apreciezi un articol, fie pentru că nu ți-a plăcut cum este scris, fie pentru că informația nu ți s-a părut relevantă. Nu trebuie să ai cont și nici să fii conectat ca să poți vota articole.
  2. Coloana din dreapta Ecusoane și Rețeaua Mea
   • cele trei nivele de ecusoane și nivelul la care ai ajuns
   • numărul comentariilor tale publicate pe Adevărul
   • numărul prietenilor tăi
   • numărul fanilor care te urmăresc în site
   • numărul favoriților, a celor pe care îi urmărești tu în site
Dacă nu sunt logat nici cu contul de pe Adevărul nici cu contul de Facebook, pot să postez la comentarii?
Nu, nu poți să postezi, însă poți citi comentariile și poți să dai share pe rețelele de socializare sau să trimiți mail, comentariile userilor care ți-au plăcut cel mai mult și conținutul site-ului. Dacă nu ai cont pe Adevărul, echipa redacțională te invită să îți faci :)
Dacă mă loghez cu contul de Facebook, pot să îmi aleg altă poză și alt username cu care să scriu comentarii în site?
Da, desigur! Te duci în "Profilul tău", la meniul "Editează setări" și, înainte de a publica primul comentariu, poți să îți alegi un nume de profil (username) diferit de cel pe care îl ai pe Facebook. Tot acolo, poți să îți schimbi și avatarul întrucât, dacă te loghezi cu contul de Facebook, automat va aparea și poza ta de profil pe care o ai de pe Facebook, în dreptul contului. Tot acolo, poți să treci și funcția pe care o ai și o mică descriere despre tine.
Dacă m-am înregistrat în site cu ajutorul contului de Facebook și, ulterior, îmi șterg contul de Facebook, îmi voi pierde contul de pe Adevărul?
Nu, nu ți-l vei pierde, dar în acest caz, va trebui să soliciți o nouă parolă.
Pot să blochez sau să elimin din lista mea unul sau mai mulți prieteni?
Desigur! Intri pe pagina de profil personal și în dreptul fiecărui prieten există opțiunea "șterge".
Ceea ce citesc pe Adevărul va apărea și pe contul meu de Facebook?
Echipa redacțională Adevărul respectă dreptul la intimitate. Activitatea ta din site nu va aparea și pe profilul de pe Facebook, în mod automat.

Ce sunt ecusoanele „Adevărul” și cum le pot obține? SUS

Care sunt ecusoanele “Adevărul” pe care le poți primi?
Sunt trei tipuri de ecusoane: "Super Comentatorul", "Ambasadorul" și "Liderul de Opinie". Primele două au câte două nivele, iar al treilea ecuson este acordat din partea echipei editoriale a Adevărul.
Ce înseamnă că sunt "Super-comentator"?
"Super-comentatorul" este cel care, pe adevarul.ro, scrie un număr semnificativ de comentarii, este abonat la newsletter și are un număr de prieteni și fani cu mult peste medie.
Ce beneficii am dacă ajung să fiu "Super-comentator"?
"Super-comentatorul" va obține un ecuson prin care se va identifica în site, va putea participa la concursuri dedicate lui, iar boxul comentariului său va fi colorat.
Ce înseamnă că sunt "Ambasador"?
"Ambasadorul" este cel care scrie un număr de comentarii peste medie, primește multe aprecieri din partea comunităţii la ceea ce postează, este abonat la newsletter și la newsalert, distribuie conținutul din site pe rețelele sociale și s-a autentificat via folosind contul de Facebook.
Ce beneficii am dacă sunt "Ambasador"?
"Ambasadorul" va avea un ecuson prin care se va identifica în site, va putea participa la concursuri dedicate lui, boxul comentariului său va fi colorat și va primi, prin tragere la sorți, invitații la conferințele de presă la care vor participa jurnaliștii noștri și la evenimentele organizate de Adevărul, precum și bilete sau invitații la diverse spectacole și concerte.
Ce înseamnă că sunt "Lider de opinie"?
Ești "Lider de opinie" atunci când activitatea ta este urmărită de un număr mare de fani, când comentariile tale primesc foarte multe aprecieri, când comentariul tău aduce informaţii suplimentare și ești deschizător de discuții. Atunci când ești "Lider de Opinie", întotdeauna comentariul tău va fi poziționat înainte de toate celelalte comentarii la articole. Acest ecuson este acordat de Echipa Adevărul.
Ce beneficii am dacă sunt "Lider de Opinie"?
"Liderul de Opinie" va avea un ecuson prin care se va identifica în site, comentariul său va apărea într-un chenar colorat, cu background colorat, va putea primi ocazional premii speciale din partea echipei noastre, va putea primi invitații la evenimente, spectacole sau conferințe de presă .
Cum pot pierde ecusoanele "adevărul"?
Ecusonul „adevărul” se poate pierde în una dintre urmatoarele situații:
 • pentru spam şi troll
 • pentru un număr mare de comentarii neadecvate care au fost semnalate de comunitate și care au scăpat de filtrul echipei noastre de moderare
 • dacă îți ștergi contul de pe site
 • pentru limbaj agresiv repetat
SUS
Modifică Setările