Măsurile luate de SUA împotriva a 40 de oficiali, printre care şi Dragnea, date drept exemplu de Mike Pompeo de ziua internaţională anti-corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua internaţională a luptei împotriva corupţiei, secretarul de Stat american Mike Pompeo aduce aminte de măsurile luate în acest an de administraţia federală de la Washington împotriva a 40 de oficiali străini. Printre ei se numără şi Liviu Dragnea, care a primit interdicţie de intrare în teritoriul Statelor Unite din cauza „implicării în fapte semnificative de corupţie“.

Într-un comunicat difuzat cu prilejul Zilei internaţionale anti-corupţie, Mike Pompeo reafirmă angajamentul Statelor Unite „în prevenirea şi combaterea corupţiei la nivel global“.

Ca eforturi în acest sens, şeful diplomaţiei americane menţionează interzicerea accesului în teritoriul american în acest an pentru 40 de oficiali străini şi membri ai familiilor lor.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea figurează pe această listă.

Începând din septembrie, Liviu Dragnea şi cei doi copii ai săi - Valentin Ştefan Dragnea şi Maria Alexandra Dragnea - au interdicţie de intrare în Statele Unite din cauza „implicării în fapte semnificative de corupţie“.

„Acţiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate să lupte împotriva corupţiei şi sprijină statul de drept din România“, preciza Departamentul de Stat american în comunicatul legat de Liviu Dragnea.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite