Welt am Sonntag: Donald Trump a căutat să obţină drepturi exclusive pentru un vaccin destinat COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele SUA, Donlad Trump
Preşedintele SUA, Donlad Trump

Ziarul Welt am Sonntag a scris că preşedintele american Donald Trump ar fi căutat să obţină drepturi exclusive pentru un vaccin destinat COVID-19 care este dezvoltat de compania germană CureVac.

Raportul, în care sunt citate surse, arată că liderul de la Casa Albă ar fi oferit mari sume de bani oamenilor de ştiinţă germani care lucrează la acest vaccin.

În plus, citează The Guardian, Guvernul german ar fi intervenit pentru ca Statele Unite să nu îl poată procura.

Recent, Medicago, o companie biofarmaceutică cu sediul central în Quebec City, deţinută în proporţie de 40% de Philip Morris, a produs cu succes o Particulă de Tip Virus (Virus-Like Particle - VLP) a noului coronavirus, la numai 20 de zile după ce a obţinut gena SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, potrivit unui comunicat al acesteia.

Producerea VLP este primul pas în dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, care va fi supus unui test pre-clinic pentru siguranţă şi eficacitate. După finalizatea testului, Medicago se aşteptă să discute cu agenţiile competente din domeniul sănătăţii pentru iniţierea, în vara anului 2020 (iulie-august), a testelor clinice pe oameni.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite