VIDEO Zeci de explozii din cauza unor scurgeri de gaze în suburbiile oraşului Boston: un mort şi cel puţin 10 răniţi

VIDEO Zeci de explozii
din cauza unor scurgeri de gaze în suburbiile oraşului Boston: un mort şi cel puţin 10 răniţi

FOTO EPA

Zeci de explozii care aparent au fost cauzate de o scurgere de gaze a unei ţevi au zguduit trei comunităţi din apropiere de Boston, joi, rănind cel puţin şase oameni. Autorităţile au evacuat sute de persoane, conform presei locale.

UPDATE 07.15 Un tânăr în vârstă de 18 ani a murit şi cel puţin 10 persoane au fost rănite în urma exploziilor. 
 
Leonel Rondon din oraşul Lawrence a murit după ce un horn s-a prăbuşit pe maşina lui, după ce o casă a explodat, potrivit The Independent. 
 
Cartiere întregi au fost evacuate în timp ce pompierii se luptau cu flăcările la cel puţin 39 de case.
Poliţia din Massachusetts a cerut evacuarea tuturor locuitorilor din Lawrence, Andover şi North Andover, care sunt racordaţi la Columbia Gas.
 
„Arăta ca Armageddon. Erau valuri de fum din Lawrence în spatele meu, iar în faţa mea erau stâlpi de fum din oraşul Andover“, a declarat şeful pompierilor din Andover.

Imagini live arată cum pompierii se luptă cu flăcările în Lawrence, Andover şi North Andover, la aproximativ 25 de kilometri nord de capitala statului Massachusetts. Străzile s-au întunecat, după ce curentul electric a fost întrerupt şi specialiştii de la faţa locului au închis alimentarea cu gaze, pentru a preveni alte explozii.

 
Cel puţin trei oameni, inclusiv un pompier, au fost răniţi în Andover, conform declaraţiilor oficialităţilor oraşului. Şase persoane au primit îngrijiri la Lawrence General Hospital, a declarat purtătoarea de cuvânt Jill McDonald Halsey.
 
Potrivit CBS News, doi dintre cei şase pacienţi sunt în stare critică.
 
Specialiştii suspectează că suprapresurizarea unei conducte principale de gaze a dus la deflagraţiile multiple.
 
Poliţia statală Massachusetts a declarat că au existat 70 de incendii, explozii sau informări privind mirosul puternic de gaze. Aproximativ 50 de departamente de pompieri au răspuns solicitărilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările