VIDEO Scene violente în Mexic: un pacient răpit din spital de asasinii trimişi de un cartel, găsit dezmembrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi asasini au luat cu asalt un spital din Mexic şi au luat pe sus un pacient internat într-unul dintre saloane, doar pentru ca acesta să fie găsit ulterior ciopârţit. Aceasta e doar cea mai mai recentă scenă din violenţele tot mai brutale puse la cale de cartelurile de droguri de Mexic.

Incidentul a avut loc pe 21 noiembrie la Spitalul General din Savatierra, aflat la aproximativ 200 de kilometri de capitala Ciudad de Mexico. În înregistrarea video obţinută de agenţia de presă Aristegui Noticias, se poate observa cum câţiva bărbaţi înarmaţi până în dinţi iau cu asalt o aripă a clădirii şi caută frenetic prin saloane în timp ce un alt bărbat ţine îndreptată o armă către paznicul spitalului.

Asasinii reuşesc să-şi găsească, eventual, ţinta şi o scot din spital pe o targă. Acesta a fost descoperit mai târziu ciopârţit într-un oraş din apropiere, conform presei locale, membrele sale fiind aşezate pe un aşternut alb şi însoţite de un mesaj scris pe o pancartă. Victima nu a fost identificată deocamdată de autorităţile mexicane, iar identitate exactă a asasinilor, precum şi motivul pentru care aveau în vedere acel pacient rămân învăluite în mister.

Cu toate acestea, nu e primul caz de acest tip din Mexic. Luna trecută, în două oraşe diferite, bande similare de asasini au intrat în spitale şi au răpit mai mulţi bărbaţi internaţi cu răni de arme. De altfel, violenţele săvârşite de carteluri au atins un nou record istoric. Până acum în 2019, au avut loc 29,414 omucideri în Mexic, conform autorităţilor, în timp ce în aceeaşi perioadă din anul trecut au avut loc loc 28,869. La începutul lui noiembrie, un cartel mexican a omorât nouă americani, iar relatările din mass-media au readus în atenţia comunităţii internaţionale violenţele tot mai sângeroase din din Mexic.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite