VIDEO Primarul oraşului Portland, după ce un grup de protestatari a încercat să incendieze sediul poliţiei: Vreţi să ucideţi oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un grup de protestatari forţează intrarea sediului poliţiei din Portland FOTO captură video Global News
Un grup de protestatari forţează intrarea sediului poliţiei din Portland FOTO captură video Global News

Primarul oraşului Portland Ted Wheeler a condamnat joi acte „intenţionate, plănuite” de violenţă asupra oamenilor după ce un grup format între 200 şi 300 de protestatari au baricadat sediul poliţiei în care se aflau peste 20 de ofiţeri de poliţie şi angajaţi şi au încercat să-i dea foc.

Un grup de protestatari a plănuit să omoare oameni, a declarat primarul oraşului Portland unde de peste două luni au loc manifestaţii anti-rasism ale Mişcării Black Lives Matter. Aceştia au blocat ieşirile sediului poliţiei, au scos din funcţiune camerele de securitate cu vopsea şi apoi au încercat să-i dea foc.

„Când comiţi acte de incendiere folosind accelerant şi dai foc unei clădiri după ce ai blocat intenţionat oameni înăuntru, nu protestezi, ci încerci să omori oameni.

Cred că angajaţi ai municipalităţii puteau muri seara trecută. Nu pot şi nu voi tolera asta, Astea nu sunt proteste paşnice. Ăsta nu este lobby pentru reforme.

Dacă sunteţi protestatari non-violenţi şi nu vreţi să luaţi parte la acte intenţionate de violenţă, vă rog să staţi departe de aceste zone.

Comunitatea noastră trebuie să facă înţeles că aceste violenţe nu reprezintă Portland, că aceste acţiuni nu ne reflectă valorile, iar aceste infracţiuni distrag de la reforme, nu le promovează”.

Primarul Portland a arătat că aceste acţiuni vor fi exploatate pentru realegerea lui Donald Trump.

„Să nu credeţi niciun moment că participând la aceste activităţi vă împiedică să fiţi un accesoriu al campaniei de realegere a lui Trump - pentru că sunteţi. Creaţi astfel o rolă de film care va fi preluată în reclame naţionale pentru campania lui Trump. Dacă nu vreţi să aveţi de-a face cu asta, nu mai veniţi”.

Poliţia a transmis că din cele trei mari grupuri de protestari care au sosit în centrul oraşului două au fost paşnice şi nu au existat niciun fel de interacţiune cu ele.

Un al treilea însă s-a îndreptat către sediul poliţiei joi  în jurul orei 10 noaptea. Un grup intitulat PNW Frontul Eliberării Tinerilor a chemat pe Twitter la „runda a doua” după ce au încercat cu o seară în urmă să incendieze sediul poliţiei.

„Fără Poliţişti. Fără închisori. Abolire totală. Veniţi îmbrăcaţi în negru, beţi apă, fiţi apă şi rămâneţi uniţi”, au scris aceştia pe Twitter.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite