VIDEO O mulţime de oameni a încercat să împingă înapoi în apă o balenă eşuată

VIDEO O mulţime de oameni a încercat să împingă înapoi în apă o balenă eşuată

FOTO captură You Tube

O balenă tânără care a eşuat duminică pe ţărmul Ocean City, Maryland, a murit, anunţat Departamentul pentru Resurse Naturale, relatează CNN. Oamenii au încercat fără succes să o împingă înapoi în apă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Caşalotul avea aproximativ 4 metri şi jumătate şi era viu când a fost adus de ape pe ţărm. Acvariul Naţional din Baltimore a trimis o echipă în zonă pentru a examina animalul; acesta  arăta „extrem de slab”.
 
Balena, o specie ameninţată, înoată în ape adânci în cea mai mare parte a timpului. Caşalotul este considerată specie ameninţată din 1970.
 
De regulă, balenele care eşuează pe ţărmuri sunt ori bolnave, ori rănite, spune Administraţia Atmosferei şi a Oceanelor (NOAA).
 
Balena a fost surprinsă acoperită pe jumătate de apă, iar oamenii de pe ţărm au încercat să o împingă înapoi în apă şi să o îndepărteze de ţărm.
 
„O urmăresc de la 7 dimineaţa. A fost trist să văd cum această frumoasă creatură moare lângă noi. Sentimentul de neputinţă e copleşitor”, povesteşte un martor.
 
Supraveghetorii plajei din Ocean City au spus că duminică dimineaţă erau valuri între jumătate de metru şi un metru, pe o vreme obişnuită. Se va face necropsia pentru a identifica cauza morţii.
 
În Florida, în iulie, mai mulţi oameni au acordat ajutor echipelor pentru a salva 5 balene în stare de stres pe plaja Redington, de lângă Saint Petersburg. Trei dintre animale au fost puse într-o barcă şi duse în ape adânci, iar celelalte două au ajuns la un acvariu local pentru a fi examinate.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: