VIDEO Masacrul din biserica din Texas. Cum a fost oprit atacatorul INFOGRAFIE

VIDEO Masacrul din biserica din Texas. Cum a fost oprit atacatorul INFOGRAFIE

Cel puţin 26 de persoane au fost ucise în atacul armat comis la o biserică baptistă din Texas Foto: EPA

Un nou atac armat a şocat Statele Unite ale Americii. Duminică dimineaţă, un bărbat a ucis 26 de persoane într-o biserică din Texas, acesta fiind unul dintre cele mai grave atacuri armate din istoria recentă a SUA, relevă agenţiile internaţionale de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În jurul orei locale 11.20 (19.20, ora României), potrivit autorităţilor locale, un „bărbat tânăr alb (...) îmbrăcat în totalitate în negru“, având asupra sa o puşcă de asalt şi purtând vestă antiglonţ, a dechis focul asupra bisericii First Baptist din Sutherland Springs, o mică localitate rurală din Texas, care numără aproximativ 400 de locuitori.
 
El şi-a continuat atacul în interiorul bisericii, ucigând, la întâmplare, enoriaşii. Victimele aveau vârste între 5 şi 72 de ani, printre acestea numărându-se şi una din fetele pastorului bisericii, în vârstă de 14 ani. Cel puţin alte 20 de persoane au fost rănite. 
 
Oprit de localnici
 
După ce atacul a început, un localnic „şi-a luat puşca şi s-a angajat într-o confruntare cu suspectul“, a declarat Freeman Martin, director în cadrul Departamentului de Siguranţă Publică din Texas, citat de NBC. În încleştare, atacatorul a scăpat arma, după care a reuşit să ajungă la maşina sa, fugind de la locul faptei. 
 
Între timp, relevă CNN, un bărbat pe nume Johnnie Langendorff, care, îndreptându-se spre locuinţa iubitei lui, trecea cu autoturismul său pe lângă biserică,  a văzut lupta dintre atacator şi localnic. A oprit, iar localnicul, pe care nu îl cunoştea, i-a spus dintr-o suflare ce s-a întâmplat şi amândoi au pornit pe urmele agresorului. 
 
L-au urmărit mai bine de 17 kilometri cu maşina, iar în acest timp au sunat la poliţie pentru a le spune forţelor de ordine încotro se îndreaptă. În cele din urmă, atacatorul a pierdut controlul volanului, iar autoturismul său a ieşit în decor. 
 
„Vedeam vehiculul şi încercam să mă apropii tot mai mult. Am ajuns la aproape 150 km/h (...) încercând să-l prindem pe acest individ până când, la un moment dat, a pierdut controlul şi a ajuns într-un şanţ“, a declarat Langendorff pentru postul KSAT, afiliat CNN.
 
Apoi, bărbatul care îl confruntase la biserică pe atacator a încercat să-l determine pe acesta din urmă să iasă din vehicul, a continuat Langendorff.  „Domnul care era cu mine s-a dat jos, şi-a proptit puşca pe capota mea şi a ţinut-o îndreptată spre el (atacator, n. red.), cerându-i să iasă (din maşină, n. red.). Nu era nicio mişcare, nu se întâmpla nimic. Ştiu doar că luminile de frână porneau şi se opreau, aşa că era posibil să fi fost inconştient sau ceva de genul ăsta. Nu sunt sigur“, a declarat el. 
 
Poliţia a ajuns la locul accidentului cinci minute mai târziu, iar agresorul a fost găsit mort, forţele de ordine afirmând ulterior că acesta s-a sinucis prin împuşcare.
 
 
Potrivit Fox News, autorul masacrului este Devin Patrick Kelley, în vârstă de 26 de ani, veteran al Forţelor Aeriene ale SUA. „The Daily Mail“ scrie că el a fost dat afară din Forţele Aeriene după ce şi-a abuzat soţia şi copilul. 
 
Soacra sa, Michelle Shields, era enoriaşă a bisericii din Sutherland Springs şi prietenă pe social media cu soţia pastorului, adaugă publicaţia anterior citată. Deşi există informaţii potrivit cărora Kelley ar fi lucrat ca voluntar în calitate profesor de studii biblice la o biserică baptistă din Kingsville, unii dintre foştii săi colegi de liceu l-au descris drept „ateu“.

Te-ar putea interesa:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările