VIDEO A început vânătoarea de imigranţi ilegali în SUA. Peste 680 de persoane, arestate în urma unor raiduri în statul Mississippi

VIDEO A început vânătoarea de imigranţi ilegali în SUA. Peste 680 de persoane, arestate în urma unor raiduri în statul Mississippi

Agenţi din cadrul agenţiei pentru Imigrări şi Vamă (ICE) au arestat 680 de persoane care lucrau ilegal, în urma unor raiduri ce au avut loc miercuri în statul american Mississippi. Este cea mai amplă operaţiune antiimigraţie desfăşurată într-un singur stat, informează Reuters.

 Raidurile au vizat şapte întreprinderi agricole din statul Mississippi. Unii suspecţi vor fi eliberaţi din "motive umanitare", dar vor fi deferiţi unui instanţe ce se ocupă de imigrări, a transmis Biroul procurorului din Districtul Sudic din Mississippi. O parte din deţinuţi vor fi transportaţi la o centru ICE din Jena, Louisiana.
 
Autorităţile americane nu au oferit informaţii despre naţionalitatea muncitorilor arestaţi. Consulatul Mexicului a transmis că a trimis diplomaţi în zonă pentru a oferi asistenţă cetăţenilor ce ar putea fi implicaţi în acest caz.
 
În timpul predecesorului lui Donald Trump, Barack Obama, agenţia ICE s-a ocupat în mod prioritar de arestarea persoanelor care au pătruns recent în SUA în mod ilegal, a imigranţilor vizaţi de un ordin de deportare şi a celor consideraţi un pericol la adresa siguranţei publice.
 
Pe de altă parte, combaterea imigraţiei ilegale este un element central al politicilor actualului lider de la Casa Albă, astfel că agenţia ICE şi-a intensificat activitatea de la startul mandatului lui Trump.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: