VIDEO Florence provoacă inundaţii pe Coasta de Est a Statelor Unite: un milion de persoane sunt sfătuite să-şi părăsească locuinţele

VIDEO Florence provoacă inundaţii pe Coasta de Est a Statelor Unite: un milion de persoane sunt sfătuite să-şi părăsească locuinţele

Uraganul Florence văzut din spaţiu FOTO EPA-EFE

Uraganul Florence a ajuns vineri dimineaţa pe Coasta de Est a Statelor Unite, cu rafale de vânt puternice şi ploi abundente care au provocat inundaţii în statele Carolina de Nord şi Carolina de Sud, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Retrogradat joi seară la categoria 1 din 5 pe scara Saffir-Simpson, Florence rămâne periculos şi imprevizibil, cu rafale de vânt de până la 150 de kilometri pe oră, potrivit Centrului Naţional pentru Monitorizarea Uraganelor (NHC).

Florence a atins Coasta de Est la Wrightsville Beach, în Carolina de Nord.

Autorităţile încă nu au anunţat victime, însă 60 de persoane au fost evacuate de urgenţă dintr-un hotel din Jacksonville al cărui acoperiş s-a prăbuşit din cauza rafalelor de vânt.

Guvernatorul de Carolina de Nord, Roy Cooper, a declarat într-o conferinţă de presă că aproape întreg teritoriul statului său este acoperit de zeci de centimetri de apă.

Un meterolog de la National Weather Service (NWS) a spus că aşteaptă în două-trei zile precipitaţii cât pentru opt luni.

La New Bern, un oraş de aproximaticv 30.000 de locuitori din apropierea Oceanului Atlantic, o sută de locuitori au fost evacuaţi din cauza temerilor de inundaţii.


Cel puţin 20.000 de persoane s-au refugiat în centre temporare de adăpost, în timp ce altele 485.000 nu aveau curent electric vineri dimineaţă.

Preşedintele american Donald Trump a contestat joi bilanţul victimelor uraganului Maria care a afectat acum un an Puerto Rico. El susţine că bilanţul de 3.000 de morţi a fost umflat de democraţi în scopul de a-l pune în dificultate.

citeste totul despre: