VIDEO Fenomen violent la New York: grupuri de tineri apar din senin şi devastează chioşcuri şi magazine

VIDEO Fenomen violent la New York:
grupuri de tineri apar din senin şi devastează
chioşcuri şi magazine

Chioşcurile de ziare din New York sunt atacate de adolescenţi care fură tot ce ce găsesc  Foto CBS

Găştile violente de tineri care apar din senin şi, în curs de câteva minute, devastează un magazin sau un chioşc de ziare, furând bani şi alte bunuri, devin o problemă ce ia amploare la New York, potrivit unei investigaţii a postului de televiziune CBS New York.

 

Astfel de grupuri  sunt  descrise  cu termenul,  cândva benign, de „flashmob” şi sunt organizate pe internet.

Cum poliţia nu a fost până acum de mare ajutor, proprietarii magazinelor au început să-şi organizeze paza  pe cont propriu, în speranţa de a descuraja astfel de „atacuri-fulger”.

Judson Bennett  (78 de ani) a povestit pentru CBS că, recent, în plină stradă, s-a trezit în mijlocul unui grup de adolescenţi violenţi, în timp ce se îndrepta către un chişc de ziare. A fost lovit şi s-a ales cu o mână ruptă.  „Am fost luat prin surprindere total” spune el.

Proprietarul chioşcului de ziare în apropierea căruia a fost rănit bătrânul spune că chioşcul său a fost atacat de patru ori în ultimele câteva săptămâni.  Găştile violente apar şi dispar imediat, furând bunuri şi bani şi provocând distrugeri în valoare de mii de dolari.

Un chioşc de ziare, situat pe strada 57, a fost distrus de atât de multe ori, încât proprietarul acestuia a fost forţat să-l închidă, ca să nu mai piardă şi alţi bani, relatează CBS.

Scotocesc totul, fură şi creează haos

„Se adună, fac ceea ce şi-au propus să facă, şi apoi se risipesc în câteva minte, înainte  ca cineva să-şi dea seama ce se întâmplă”,  spune  Jon Shane,  profesor asistent de drept penal la John Jay College, din New York. Poliţia nu are timp să intervină şi răspunsul poliţiştilor e lent, explică el.  Astfel de găşti sunt formate din 20 - 40 de tineri. Aceştia scotocesc rafturile, fură şi creează haos, fără să dea niciun fel de atenţie celorlalţi clienţi, care se întâmplă să le stea în cale şi uneori sunt loviţi sau răniţi.

Raj Shmara este proprietarul unui chioşc de ziare pe  Broadway, care - spune el -  a fost atacat de şapte ori  de mulţimi de adolescenţi.  În timpul unui atac, săptămâna trecută, un tânăr a aruncat cu o sticlă într-un angajat care a avut apoi nevoie de spitalizare. El spune că aceste atacuri l-au costat „enorm”. 

Mulţi dintre locuitorii New York-ului sunt îngrijoraţi şi cred că autorităţile trebuie să ia măsuri, relatează CBS. Departamentul de Poliţie din NewYork,  NYPD, a refuzat să comenteze pe marginea acestui fenomen.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: