O femeie a aruncat cu un pantof spre Hillary Clinton în timpul unei conferinţe

O femeie a
aruncat cu un pantof spre Hillary Clinton în timpul unei conferinţe

Fostul secretar de Stat american, Hillary Clinton. FOTO: Reuters

O femeie a aruncat joi cu un pantof în direcţia fostului secretar de Stat american Hillary Clinton, în timpul unei conferinţe din Las Vegas, în statul american Nevada, potrivit TMZ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia a aruncat pantoful când Hillary Clinton era deja pregătită să părăsească scena, după un discurs în cadrul unei conferinţe organizate de Institutul Industriilor de Reciclare a Deşeurilor (ISRI) în complexul Mandalay Bay.

Clinton, în vârstă de 66 de ani, nu a fost atinsă de acest pantof, care a zburat la câţiva centimetri de capul membrei Partidului Democrat din SUA.

Aruncă cineva cu lucruri în mine? Face parte din Cirque de Soleil (...) Din fericire, ea (nu jucase softball, aşa cum făcusem eu”, a glumit fostul secretar de Stat american pentru a detensiona situaţia din sală după ce reţinerea persoanei care a încercat să o lovească pe Clinton cu pantoful

Modul în care a ales să gestioneze situaţia fostul oficial american i-a adus acesteia apluazele celor peste 1.000 de persoane din publicul aflat în sala din Las Vegas.

Femeia suspectă a fost reţinută de pază şi urmează să fie plasată în regim de arest, au anunţat autorităţile locale. Agentul special din cadrul Serviciului Secret al Statelor Unite, Brian Spellacy a afirmat presei că femeia care a încercat să o lovească pe Hillary Clinton va fi interogată, iar ulterior îi vor fi aduse şi ce capetele de acuzare. De asemenea, agentul a menţionat că obiectul îndreptat spre fostul secretar de Stat american a fost un pantof având corile negru şi portocaliu, potrivit ABC News.

În decembrie 2008, a avut loc un incident asemănător, ţinta fiind preşedintele George W. Bush. În acel moment, un jurnalist irakian a aruncat cu pantofii în direcţia fostului preşedinte american, în timpul unei conferinţe de adio a acestuia la Bagdad, strigând: „Acesta este un sărut de adio, câine!”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: