VIDEO Donald Trump vs. Joe Biden, ultima dezbatere înainte de alegerile din SUA: principalele teme abordate şi reproşurile pe care şi le-au făcut cei doi

VIDEO Donald Trump vs. Joe Biden, ultima dezbatere înainte de alegerile din SUA: principalele teme abordate şi reproşurile pe care şi le-au făcut cei doi

Donald Trump şi Joe Biden - dezbatere Foto: EPA EFE

În SUA a avut loc ultima dezbatere televizată înainte de alegerile din 3 noiembrie între Donald Trump şi Joe Biden, candidaţii la funcţia de preşedinte al ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Desfăşurată la Nashville în această dimineaţă, dezbaterea celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte a Statelor Unite ale Americii a fost deosebită de precedenta. De data aceasta, candidaţii au discutat cu mult mai tehnic, lăsând la o parte atacurile la persoană.

Printre temele dăzbătute s-au numărat gestionarea pandemiei de COVID-19 în SUA, relaţiile cu Rusia şi Iran, ţări acuzate că interferează în campania electorală americană, imigraţia, afacerile fiului lui Joe Biden şi altele.

Biden l-a acuzat pe Trump că a administrat prost pandemia, de aceea SUA au înregistrat până acum peste 8 milioane de cazuri şi 223 de mii de morţi. În replică, Trump a arătat că pandemia este globală şi că ea „va trece”.

Trump: „Oamenii învaţă să trăiască şi să moară cu ea. Nu avem de ales”.

Totodată, preşedintele SUA a vorbit despre faptul că nu se pot aplica măsuri de tip lockdown, deoarece nu se poate închide ţara.

Un alt subiect discutat a fost relaţia lui Donald Trump cu China, ţară în care preşedintele ar plăti mai multe  impozite decât în SUA. Discuţia a plecat de la acuzaţiile lui Trump aduse fiului lui Joe Biden care a câştigat bani de la o companie din Ucraina în timp ce tatăl său era vicepreşedinte al SUA. Biden a explicat că nu a luat niciun ban dintr-o sursă externă şi a mutat discuţia spre impozitele plătite de Trump în China.

Biden: China contruieşte un drum nou către un resort de golf pe care îl ai. Rusia te plăteşte, China te plăteşte, care este treaba cu asta?

Trump: Eu nu fac bani în Rusia, tu faci. Eu nu fac bani în Rusia, tu faci. Ai luat 3 milioane din Rusia, eşti marele şef.

O altă temă discutată a fost cea e imigranţilor, în special copiii separaţi de familii la graniţa SUA. în acest sens, Trump a declarat că administraţia sa lucrează la un proiect pentru reunirea acestor familii şi l-a acuzat pe Biden că 8 ani nu a făcut nimic pentru aceşti copii.

Trump: Traficanţi şi oameni din cartelurile de droguri s-au folosit de aceşti copii pentru a intra ilegal în SUA... Joe, am candidat din cauza ta şi din cauza lui Barack Obama. Pentru că ai făcut o treabă slabă. Dacă aş crede că ai făcut o treabă bună, nu aş fi candidat niciodată.

Ultima temă de dezbatere a fost cea a relaţiei oamenilor de culoare cu Poliţia americană şi temerea acestora că pot fi oricând victimele unor abuzuri din partea oamenilor în uniforme.

Trump: Nimeni nu a făcut mai mult pentru persoanele de culoare decât am făcut eu, nici chiar Abraham Lincoln.

Biden: Acest Abraham Lincoln (referire la Trump - n.n.) este unul dintre cei mai rasişti preşedinţi din istoria noastră modernă. Alimentează fiecare focar de rasism.

În opinia specialiştilor, Joe Biden a fost mai defensiv decât la precedenta dezbatere. Biden a punctat invocând corupţia administraţiei Trump şi lipsa de caracter de care este acuzat actualul preşedinte american. de aceea, Trump a încercat să echilibreze balanţa invocând suspiciuniile de corupţie care-l vizează pe fiul lui Biden.

Citeşte şi:

Medicament pentru tratatea COVID-19, aprobat de SUA. Donald Trump a folosit acest tratament

Democratul Joe Biden, victorios în ultima dezbatere dinaintea alegerilor prezidenţiale - sondaje

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările