VIDEO Donald Trump vs. Joe Biden, ultima dezbatere înainte de alegerile din SUA: principalele teme abordate şi reproşurile pe care şi le-au făcut cei doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În SUA a avut loc ultima dezbatere televizată înainte de alegerile din 3 noiembrie între Donald Trump şi Joe Biden, candidaţii la funcţia de preşedinte al ţării.

Desfăşurată la Nashville în această dimineaţă, dezbaterea celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte a Statelor Unite ale Americii a fost deosebită de precedenta. De data aceasta, candidaţii au discutat cu mult mai tehnic, lăsând la o parte atacurile la persoană.

Printre temele dăzbătute s-au numărat gestionarea pandemiei de COVID-19 în SUA, relaţiile cu Rusia şi Iran, ţări acuzate că interferează în campania electorală americană, imigraţia, afacerile fiului lui Joe Biden şi altele.

Biden l-a acuzat pe Trump că a administrat prost pandemia, de aceea SUA au înregistrat până acum peste 8 milioane de cazuri şi 223 de mii de morţi. În replică, Trump a arătat că pandemia este globală şi că ea „va trece”.

Trump: „Oamenii învaţă să trăiască şi să moară cu ea. Nu avem de ales”.

Totodată, preşedintele SUA a vorbit despre faptul că nu se pot aplica măsuri de tip lockdown, deoarece nu se poate închide ţara.

Un alt subiect discutat a fost relaţia lui Donald Trump cu China, ţară în care preşedintele ar plăti mai multe  impozite decât în SUA. Discuţia a plecat de la acuzaţiile lui Trump aduse fiului lui Joe Biden care a câştigat bani de la o companie din Ucraina în timp ce tatăl său era vicepreşedinte al SUA. Biden a explicat că nu a luat niciun ban dintr-o sursă externă şi a mutat discuţia spre impozitele plătite de Trump în China.

Biden: China contruieşte un drum nou către un resort de golf pe care îl ai. Rusia te plăteşte, China te plăteşte, care este treaba cu asta?

Trump: Eu nu fac bani în Rusia, tu faci. Eu nu fac bani în Rusia, tu faci. Ai luat 3 milioane din Rusia, eşti marele şef.

O altă temă discutată a fost cea e imigranţilor, în special copiii separaţi de familii la graniţa SUA. în acest sens, Trump a declarat că administraţia sa lucrează la un proiect pentru reunirea acestor familii şi l-a acuzat pe Biden că 8 ani nu a făcut nimic pentru aceşti copii.

Trump: Traficanţi şi oameni din cartelurile de droguri s-au folosit de aceşti copii pentru a intra ilegal în SUA... Joe, am candidat din cauza ta şi din cauza lui Barack Obama. Pentru că ai făcut o treabă slabă. Dacă aş crede că ai făcut o treabă bună, nu aş fi candidat niciodată.

Ultima temă de dezbatere a fost cea a relaţiei oamenilor de culoare cu Poliţia americană şi temerea acestora că pot fi oricând victimele unor abuzuri din partea oamenilor în uniforme.

Trump: Nimeni nu a făcut mai mult pentru persoanele de culoare decât am făcut eu, nici chiar Abraham Lincoln.

Biden: Acest Abraham Lincoln (referire la Trump - n.n.) este unul dintre cei mai rasişti preşedinţi din istoria noastră modernă. Alimentează fiecare focar de rasism.

În opinia specialiştilor, Joe Biden a fost mai defensiv decât la precedenta dezbatere. Biden a punctat invocând corupţia administraţiei Trump şi lipsa de caracter de care este acuzat actualul preşedinte american. de aceea, Trump a încercat să echilibreze balanţa invocând suspiciuniile de corupţie care-l vizează pe fiul lui Biden.

Citeşte şi:

Medicament pentru tratatea COVID-19, aprobat de SUA. Donald Trump a folosit acest tratament

Democratul Joe Biden, victorios în ultima dezbatere dinaintea alegerilor prezidenţiale - sondaje

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite