VIDEO Donald Trump a insultat-o pe Michelle Wolf, pentru discursul ei în calitate de gazdă a dineului corespondenţilor de la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michelle Wolf
Michelle Wolf

Donald Trump a insultat-o pe Michelle Wolf pentru discursul pe care l-a susţinut, sâmbătă, în calitate de gazdă a dineului corespondenţilor de la Casa Albă, după ce aceasta l-a numit „pămpălău şi laş" pe preşedintele american, deoarece a lipsit pentru cea de-a doua ediţie consecutivă a evenimentului anual, continuând războiul cu reporterii care scriu despre el şi Administraţia americană, scrie bbc.com.

„Dineul corespondenţilor de la Casa Albă a fost un eşec anul trecut, dar anul acesta a fost o ruşine pentru toată lumea asociată cu acest eveniment. «Comica» imundă a eşuat mizerabil (nici măcar nu şi-a putut spune replicile – destul de asemănător cu momentul slab al lui Seth Meyers). Încetaţi să mai organizaţi dineul sau redefiniţi această organizare!”, a scris Donald Trump, luni, pe platforma de socializare Twitter.

La dineul care a avut loc sâmbătă, Michelle Wolf şi-a început discursul pe un ton dur, pe care l-a păstrat până la final. „Aşa cum spune un star porno care face sex cu un preşedinte - hai să terminăm odată. Este 2018, sunt femeie, aşa că nu puteţi să mă faceţi să tac. Trump nu este aici. L-aş fi târât aici chiar eu, dar se pare că preşedintele Statelor Unite este un pămpălău pe care n-ai voie să-l târăşti. Trump vrea să le dea profesorilor arme, lucru cu care sunt de acord, pentru că le pot vinde ca să cumpere rechizite".

Adresându-se foştilor colaboratori ai lui Trump, ea a afirmat: „Aţi trecut prin Cabinet mai repede decât dă afară Starbucks persoanele de culoare".

Wolf a generat atât comentarii pozitive, cât şi unele negative, în care a fost condamnată pentru discursul ei.

Organizatorii evenimentului au transmis că regretă polarizarea pe care a generat-o dineul. Margaret Talev, preşedinte al Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă, a spus că evenimentul ar fi , în schimb, „să transmită un mesaj unificator legat de dedicarea comună pentru o presă liberă şi puternică, în timp ce onorăm civilizaţia, jurnalismul profesionist şi pe câştigătorii de burse”.

„Din păcate, monologul artistei nu a fost în spiritul acelei misiuni”, a precizat Talev. 

Între cele mai controversate comentarii făcute de Eolf la dineu s-au numărat cele ironice la adresa purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Unele voci au criticat-o pe Michelle Wolf pentru comentariile făcute la adresa modului în care arată Sanders, comparând-o cu personajul Aunt Lydia din serialul „The Handmaid's Tale”. Alţii au lăudat-o pe Wolf pentru că a atacat „minciunile” Casei Albe.

Wolf a negat că s-a referit la felul în care arată Sarah Sanders, spunând că toate glumele ei au făcut referire la „comportamentul josnic al acesteia”. 

Unii jurnalişti au cerut să fie făcute schimbări în organizarea următoarei ediţii a dineului, iar Talev a spus că Asociaţia Corespondenţilor de la Casa Albă aşteaptă impresiile acestora cu privire la organizarea viitoarelor ediţii ale evenimentului. 

În timpul administraţiei lui Barack Obama, dineul era un amestec de vedete de la Hollywood şi politicieni. Totul s-a schimbat anul trecut, când Trump, vorbind despre “fake news media” ca fiind un duşman al poporului american, a decis să întrerupă tradiţia şi să nu participe, preferând un miting cu "americanii patrioţi".

Acesta este al doilea an consecutiv când Donald Trump susţine un miting în loc să participe la dineul Asociaţiei Corespondeţilor de la Casa Albă, de această dată în Michigan. Anul trecut, el s-a aflat în Pennsylvania în timpul evenimentului anual al jurnaliştilor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite