VIDEO Dezvăluiri din casa groazei din Cleveland: cele trei răpite au fost violate, ţinute în lesă şi private de lumină

VIDEO Dezvăluiri din casa groazei din Cleveland: cele trei răpite au fost violate, ţinute în lesă şi private de lumină

Casa din Cleveland, unde au fost ţinute cele trei femei FOTO Reuters

Primele detalii despre condiţiile în care au trăit cele trei femei răpite în urmă cu zece ani în Cleveland au început să apară. Fiul principalului suspect susţine că acestea trăiau în subsolul casei şi alte dependinţe închise cu lacăt, iar vecinii povestesc cum tinerele erau plimbate prin grădină în patru labe, fiind legate cu lesă. Poliţia a dezvăluit, marţi, că cele trei femei au fost violate în repetate rânduri de răpitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imediat după ce Amanda Berry a alertat poliţia, iar celelalte femei au fost salvate din casa groazei, poliţia a reţinut trei suspecţi. Fraţii Castro, Ariel, Oneil şi Pedro, ar putea primi pedepse dure pentru faptele lor dacă se va dovedi că aceştia le-au răpit, le-au privat de libertate şi le-au abuzat sexual timp de aproape zece ani.

Violate în repetate rânduri

Potrivit unor surse judiciare citate de presa locală, cele trei femei au fost violate de mai multe ori în perioada în care au fost private de libertate. Dintr-una din acele relaţii s-a născut o fetiţă, acum în vârstă de şase ani, care a reuşit să scape din casa groazei alături de mama ei, Amanda, şi de celelalte femei răpite.

Potrivit televiziunii locale WKYC-TV din Cleveland, cele trei răpite, Amanda Berry, Gina DeJesus şi Michelle Knight, au rămas însărcinate de mai multe ori, însă au pierdut sarcinile din cauza abuzurilor la care erau supuse de către cei trei fraţi portoricani, scrie cotidianul spaniol „La Vanguardia” în ediţia electronică.

Amanda Berry (centru), alături de sora şi fiica ei de şase ani   Foto: AFP

Fiul unuia dintre răpitori: „Nu merită să mai aibă o viaţă”

Anthony Castro (31 de ani), fiul lui Ariel Castro, a prezentat jurnaliştilor de la „Daily Mail” câteva fotografii cu casa de pe strada Seymore, unde au fost ţinute captive cele trei femei. El a spus că nu mai ţine legătură cu tatăl său de când părinţii lui au divorţat, însă a declarat că, în puţinele ocazii în care l-a vizitat, a observat că garajul, subsolul şi mansarda casei erau închise cu lacăt. „Erau locuri în care nu puteam intra niciodată”, a declarat Anthony.

Bărbatul, care acum locuieşte în Columbus (statul Ohio) şi lucrează în domeniul bancar, a spus că tatăl său este cunoscut pentru comportamentul lui violent. El a povestit cum, în 1993, Ariel Castro era s-o omoare în bătaie pe mama lui, care la vremea respectivă era în convalescenţă după o operaţie pe creier.

Ariel Castro, alături de una dintre fostele sale iubite FOTO Daily Mail

Detaşat oarecum de toată situaţia, Anthony a declarat pentru „Daily Mail” că, dacă tatăl lui le-a ţinut captive pe cele trei femei şi le-a abuzat sexual, „nu merită să mai aibă o viaţă, merită să fie după gratii tot restul vieţii”. „Sunt bucuros că sunt în viaţă”, a mai spus Anthony.

În urmă cu două săptămâni, Anthony a avut o discuţie cu tatăl său, în care tânărul îi spunea părintelui său că nu crede că Amanda Berry va mai fi găsită în viaţă, deoarece era dispărută de aproape zece ani. Ariel Castro a avut o reacţie oarecum ciudată: „Serios? Chiar crezi?”.

Poliţia americană a dat-o din nou în bară?

În conferinţa de presă de marţi, poliţiştii americani au spus că n-au primit niciodată vreun pont despre ce se întâmpla în casa lui Castro. Totuşi, vecinii susţin că au anunţat poliţia de fiecare dată când au observat ceva ciudat.

Israel Lugo, un bărbat care locuieşte la două case de Ariel Castro, a declarat pentru Reuters că, în noiembrie 2011, a alertat poliţia după ce sora lui a văzut în curtea casei lui Castro o tânără ţinând în braţe un copil şi strigând după ajutor. Poliţiştii s-au dus acasă la Castro, au bătut de câteva ori la uşă, dar nimeni nu le-a răspuns.

Lugo a mai spus că, în urmă cu opt luni, sora lui l-a văzut pe Ariel Castro parcând lângă casă şi ducând în locuinţă o pungă mare cu produse fast-food.

De asemenea, trei femei, citate de „Daily Mail”, spun că au anunţat poliţia după ce au văzut trei tinere mergând în patru labe şi ţinute în lesă de trei bărbaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările