VIDEO Cantitate record de cocaină confiscată în SUA

VIDEO Cantitate record de cocaină confiscată în SUA

Confiscare droguri SUA Captura YouTube

O cantitate-record de cocaină - de aproape 20 de tone - a fost confiscată într-un terminal vamal la Philadelphia, a anunţat Serviciul american de Vamă şi Protecţia Frontierei (CPB), relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

CPB a estimat anterior că era vorba despre 16,5 tone de cocaină, însă în urma ultimelor cântăriri cantitatea era cu mult mai mare, de 39.525 de livre (aproape 20 de tone), a anunţat miercuri, într-un comunicat, directorul Operaţiunilor pe teren la Baltimore din cadrul CBP, Casey Durst.

Drogurile au valoare - pe stradă - de 1,3 miliarde de dolari, a precizat el.

Autorităţile au găsit cocaina luni, în şapte containere navale, la bordul MSC Gayane, un portcontainer care navighează sub pavilion liberian, după ce a sosit la terminalul Packer Marine, potrivit unei plângeri depuse de către autorităţi federale la un tribunal federal din Pennsylvania.

Secundul navei şi un membru al echipajului sunt acuzaţi, în plângere, de conspiraţie cu intenţia de a deţine o substanţă interzisă la bordul unei nave supuse jurisdicţiei Statelor Unite.

Potrivit anchetei federale, cei doi şi-au recunoscut rolul şi au furnizat detalii operaţionale, incluse într-o declaraţie anexată plângerii.

Aceasta este cea mai mare cantitate de droguri confiscată în istoria de 230 de ani a CBP, precizează agenţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: