VIDEO Bărbatul din Colorado care a omorât o pumă descrie lupta pe viaţă şi pe moarte

VIDEO Bărbatul din
Colorado care a omorât o pumă descrie lupta pe viaţă şi pe moarte

Travis Kauffman şi iubita sa FOTO AFP

Un bărbat de 31 de ani care s-a luptat cu o pumă şi a sufocat-o, după ce a fost atacat pe o potecă din Colorado, săptămâna trecută, a descris, joi, cum a reuşit să omoare felina în timpul unei lupte pe viaţă şi pe moarte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vorbind pentru prima dată în public, de la incidentul din 4 februarie care l-a lăsat cu răni ce încă sunt vizibile, Travis Kauffman a descris reporterilor întâlnirea înspăimântătoare care a durat trei minute.
 
Kauffman a spus că alerga pe Horsetooth Mountain, la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Denver, când a auzit zgomote şi când s-a întors a realizat că este faţă în faţă cu o pumă.
 
„Am fost şocat să văd puma,”  a spus el la o conferinţă de presă în Fort Collins, Colorado, acolo unde consultantul de mediu locuieşte împreună cu iubita sa.
 
Kauffman şi-a ridicat braţele şi a ţipat la pumă, însă felina a sărit încleştându-şi fălcile de încheietura sa dreaptă. Încercările sale de a opri atacul prin lovirea animalului cu crengi şi o piatră nu au avut niciun efect.
 
Până la urmă, el a reuşit să ţintuiască puma la pământ şi şi-a pus piciorul pe gâtul animalului, sufocându-l.

Pumele sunt întâlnite în Americi şi teritoriul lor se întinde din Yukonul canadian până în sudul Americii de Sud, potrivit Federaţiei Naţionale a Vieţii Sălbatice.
 
Pumele atacă oamenii foarte rar, doar 20 de decese fiind înregistrate în America de Nord în ultimii 100 de ani.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: