VIDEO Armata americană confirmă că clipuri care surprind fenomene aeriene neidentificate sunt reale

VIDEO Armata americană confirmă că clipuri care surprind fenomene aeriene neidentificate sunt reale

FOTO captura You ube

Forţele armate americane au confirmat autenticitatea unor înregistrări în care apar fenomene aeriene neindentificate gonind prin aer. Oficialii spun că nu au putut determina ce fel de obiecte sunt fără a oferi ipoteze sau posibile explicaţii, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Obiectele surprinse în trei clipuri militare desecretizate sunt „fenomene aeriene neidentificate(UFO)”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al marinei militare americane. Imaginile arată obiecte alungite deplasându-se cu viteză mare.
 
Mirror scrie despre un raport scurs de la Pentagon în care sunt citaţi piloţi spunând că UFO-urile puteau deveni invizibile în apropierea avioanelor de luptă. Piloţii le-au descris ca „solide, albe, netede, fără margini”, aducând cu „un ou alungit sau Tic Tac”.
 
Potrivit CNN, în prima înregistrare, din 2004, senzorii focalizează obiectul care apoi accelerează către stânga cadrului mult prea rapid ca senzorii să-l mai poată localiza. 
 
În două înregistrări, ambele din 2015, se aud piloţii încercând să-şi dea seama ce văd. „Este o  dronă, frate”, spune un pilot colegului său în primul clip. „Doamne! Merg contra vântului”. „Uită-te la chestia aia, omule!”
 
Clipurile au fost făcute publice între decembrie 2017 şi martie 2018 de către The Stars Academy of Arts & Sciences.
 
 
Purtătorul de cuvânt a precizat că transparenţa forţelor armate americane (US NAVY) în legătură cu fenomenele aeriene neidentificate (UAP) se datorează în mare măsură demersului de a încuraja piloţii să raporteze aşa-numite „pătrunderi neautorizate” în spaţiul aerian care ar putea pune în pericol piloţii.
 
„E vorba aici despre pătrunderi neautorizate ale acestor fenomene, care au loc frecvent, în spaţiile noastre de antrenament. Acestea reprezintă un pericol pentru zborurile piloţilor şi ameninţă securitatea operaţiunilor noastre”, a spus Gradisher.
 
Înregistrările făcute publice surprind doar o mică parte dintre pătrunderile observate frecvent de piloţii aflaţi la antrenamente, a explicat acesta.
 
„Ani de zile, aviatorii noştri nu au raportat că au detectat aceste pătrunderi din cauza stigmatului vechii terminologii şi teoriilor despre ce ar putea fi sau nu ar putea fi obiectele observate”.
 
Mirror scrie că în iunie trei senatori americani au fost informaţi de Pentagon de rapoarte recente ce conţin descrieri ale unor fenomene aeriene neindentificate de către piloţii militari.
 
Senatorul Mark Warner, vice-preşedinte al Comitetului de Informaţii secrete al Senatului a confirmat pentru Politico că a fost la acea şedinâîde informare. Purtătorul său de cuvânt a spus că dacă piloţii se confruntă cu interferenţe neexplicate” în spaţiul aerian senatorul consideră că, fiind o chestiune de securitate, „trebuie să aflăm despre ce e vorba”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: