VIDEO Într-un discurs în faţa Congresului american, şeful NATO avertizează în privinţa unei „Rusii mai agresive”

VIDEO Într-un discurs
în faţa Congresului american, şeful NATO avertizează în privinţa unei „Rusii
mai agresive”

Jens Stoltenberg, discurs în Congresul american FOTO AFP

Şeful NATO, Jens Stoltenberg,  a avertizat Congresul SUA, miercuri, de ameninţarea pentru alianţă a unei „Rusii mai agresive” şi a atras atenţia asupra încălcării de către aceasta a Tratatului INF, informează Reuters.

„NATO nu intenţionează să desfăşoare rachete nucleare terestre în Europa,” a spus Stoltenberg. „Dar NATO va lua întotdeauna măsurile necesare pentru o descurajare credibilă şi eficientă.”
 
„Nu vrem să izolăm Rusia, ne străduim să avem relaţii mai eficiente cu Rusia,” a mai precizat el.
 
Stoltenberg şi-a folosit discursul şi pentru a apăra „cea mai de succes alianţă din istorie,” care a fost deseori luată în derâdere de către preşedintele american Donald Trump.
 
Membrii Congresului, care l-au întâmpinat pe Stoltenberg cu aplauze repetate, au spus că au privit discursul său în faţa Camerei Reprezentanţilor şi Senatului ca pe o şansă de a reafirma angajamentul american faţă de Alianţa Nord-Atlantică.
 
„NATO a fost bun pentru Europa, dar NATO a fost bun şi pentru Statele Unite,” a mai precizat Stoltenberg în discursul său.
 
Şeful NATO s-a întâlnit, marţi, cu Trump, care a spus că presiunea pe care a pus-o pe statele membre de a plăti mai mult pentru apărarea lor conduce la zeci de miliarde de colari în contribuţii, dar că este posibil ca aliaţii să-şi crească chiar mai mult bugetele pentru apărare.  
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: