O maşină de poliţie din SUA a intrat într-un grup de oameni. Explicaţia ofiţerului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina de poliţie a accelerat direct în grupul de oameni FOTO Captură
Maşina de poliţie a accelerat direct în grupul de oameni FOTO Captură

Un poliţist este cercetat în SUA după ce a intrat cu maşina într-un grup de persoane, făcând cel puţin o victimă. S-a întâmplat la Tacoma, în statul Washington. Nimeni nu a fost ucis în incident, dar o persoană a fost dusă la spital cu traumatisme, relatează BBC.

O filmare a momentului incidentului arată un grup mare de oameni care înconjoară o maşină de poliţie în timp ce şoferul turează motorul într-un aparent efort de a demara. Grupul refuză să se mişte, iar poliţia susţine că mulţimea a început să lovească maşina. Atunci, poliţistul acelerează şi trece prin grup, lovind mai mulţi oameni. O persoană este călcată şi târâtă sub maşină, mai arată BBC.

Departamentul Poliţiei din Tacoma susţine că mai multe maşini şi circa 100 de oameni blocau o intersecţie din oraş atunci când poliţiştii au sosit la faţa locului.

Se pare că grupul se strânsese pentru a urmări cum amatorii de curse de stradă fac cu maşinile aşa-numitele „burnouts” (rotiri pe loc).  Când şi-a făcut apariţia poliţia, oamenii au început să lovească maşina poliţiei, un SUV, şi geamurile ei.

VIDEO Youtube

Temându-se pentru siguranţa sa, agentul a încercat să dea înapoi, dar nu a reuşit, din cauza mulţimii. Încercând să se extragă dintr-o poziţie lipsită de siguranţă, polişistul a demarat lovind un individ şi posibil să-i fi atins şi pe alţii, a explicat poliţia într-un comunicat.

Poliţia a precizat că investighează incidentul, care intervine într-un moment în care există o nemulţumire în creştere în rândul publicului american legată de folosirea excesivă a forţei de către poliţie. 

Oameni din toată lumea au ieşit în stradă anul trecut pentru a-şi exprima furia în legătură cu moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare care a murit în custodia poliţiei, la Minneapolis, şi pentru a cere oprirea brutalităţii şi a ceea ce ei percep ca fiind „rasism sistemic”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite