Victimele celui mai sângeros atac armat din SUA vor primi despăgubiri în valoare de 735 de milioane de dolari VIDEO

Victimele celui
mai sângeros atac armat din SUA vor primi despăgubiri în valoare de
735 de milioane de dolari VIDEO

Foto Reuters

Victimele atacului din Las Vegas din 2017, potrivit unei noi înţelegeri, vor primi despăgubiri în valoare de 735 milioane de dolari de la MGM Resorts, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

MGM Resorts deţine hotelul Mandalay Bay, locul în care americanul Stephen Craig Paddock a ucis 58 de oameni pe data de 1 octombrie 2017. Victimele asistau la un concert de muzică country într-o locaţie vizavi de hotelul Mandalay May, locaţie deţinută de asemenea de MGM Resorts.

Atacul din 2017 rămâne cel mai sângeros atac din istoria Statelor Unite. Reacţia puternică de indignare de după atac a dus la interzicerea pistoalelor mitralieră.

„Nimic nu poate să readucă vieţile dispărute şi să anuleze suferinţele din acea zi, dar această înţelegere va oferi o despăgubire corectă pentru mii de victime şi familii.” a declarat Robert Eglet, unul dintre avocaţii victimelor.

Jim Murren, preşedintele MGM Resorts, a spus că scopul a fost întotdeauna „să rezolve această chestiune pentru ca victimele şi familiile lor să poată merge înainte.”

Despăgubirile totale pot varia între 735 şi 800 de milioane de dolari, în funcţie de câte reclamaţii vor fi depuse.

În 2018, MMS Resorts dăduse în judecată peste 1000 de victime ale atacului tocmai pentru a evita orice fel de răspundere.

Pe data de 1 octombrie 2017, aproximativ 22 de mii de oameni participau la festivalul de muzică country Route 91 Harvest în Las Vegas.

Stephen Craig Paddock, american de 64 de ani, se afla la etajul 32 al hotelului Mandalay May când a deschis focul asupra mulţimii de oameni. Bărbatul a omorât 58 de oameni, iar peste 800 de oameni au fost răniţi.

Poliţia a reuşit să ajungă abia după câteva minute în camera de hotel. Stephen Paddock s-a sinucis înainte ca poliţiştii să ajungă. În camera de hotel au fost găsite 23 de arme. Motivul atacului a rămas în continuare nelămurit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările