Vicepreşedintele SUA Mike Pence şi-a angajat un avocat pentru ancheta privind legăturile cu Rusia

Vicepreşedintele SUA Mike Pence şi-a angajat un avocat pentru ancheta privind legăturile cu Rusia

Mike Pence, vicepre;edintele SUA

Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, şi-a angajat un avocat din afara sistemului juridic al administraţiei americane, pentru asistenţă în în ancheta privind presupusul amestec al Rusiei în alegerile din SUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pence şi-a asigurat serviciile avocatului Richard Cullen, din statul Virginia, un fost procuror, a confirmat biroul vicepreşedintelui pentru ziarul citat, prin purtătorul de cuvânt Jarrod Agen. 

 ”Vicepreşedintele l-a ales pe Richard Cullen, de la cabinetul de avocatură McGuire Woods pentru a-i fi consilier şi a-l ajuta să răspundă solicitărilor procurorului special”, a anunţat Jared Agen, directorul său de comunicare.

”Vicepreşedintele se concentrează întru totul asupra sarcinii sale vizând să pună în aplicare programul preşedintelui şi speră la o soluţionare rapidă a acestui caz”, a adăugat Agen.

Richard Cullen este cunoscut ca un avocat al unor clienţi importanţi. Cullen este preşedintele cabinetului de avocatură McGuireWoods LLP.

El a reprezentat VIP-uri ca fostul congresmen american Tom DeLay şi Elin Nordegren, fosta soţie a jucătorului de golf Tiger Woods.

El a fost implicat, de asemenea, în anchetele Iran-Contra şi Watergate.

 
Trump şi-a angajat în acelaşi context un avocat privat încă de luna trecută — pe Mark Kasowitz din New York. 
Ancheta legată de Rusia este condusă de procurorul independent Robert Mueller. Investigaţii similare desfăşoară, de asemenea, mai multe comisii din Congresul Statelor Unite. Miercuri, Washington Post a afirmat că în prezent preşedintele Trump este vizat direct de Mueller.

Presa americană scrie că oficiali de rang înalt în domeniul serviciilor de informaţii uremează să fie interogaţi dacă Trump a încercat să pună capăt unei anchete care-l viza pe fostul său consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn şi despre destituirea lui James Comey de la conducerea FBI.
   
Un nou element vine să complice ancheta în care este implicat preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, privind eventuale legături secrete cu Rusia în timpul campaniei electorale. 

Trump este investigat pentru posibila obstrucţie a justiţiei în anchetă, scrie The Washington Post. Decizia procurorului special Robert Mueller „reprezintă o turnură importantă în investigaţia FBI începută cu aproape un an în urmă, care până de curând s-a axat pe amestecul Rusiei în timpul campaniei prezidenţiale şi dacă a existat vreo coordonare între campania lui Trump şi Kremlin”, comentează The Washington Post.

 The Independent scrie că preşedintele Trump a negat vehement acuzaţiile şi spune că „este un dosar fabricat”. „Au găsit zero dovezi, aşa că acum merg pe obstrucţionarea justiţiei cu o poveste falsă”, a scris pe Twitter liderul american. The Guardian subliniază că acuzaţiile de obstrucţie a justiţiei „par să se centreze pe eforturile lui Trump de a-l încuraja pe fostul director FBI, James Comey, să renunţe la o investigaţie a fostului consilier pe probleme de securitate naţională. Michael Flynn.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: