Vestul Statelor Unite este afectat de un val de căldură cu temperaturi de peste 50 de grade Celsius, aproape de recordul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele din vestul Americii suferă de un val de căldură, iar termometrele arată cele mai înalte temperaturi înregistrate vreodată în lume. În „Death Valley“ (Valea morţii) din California, cunoscută pentru căldurile sufocante, temperaturile vor ajunge în acest weekend şi la 53 de grade Celsius, foarte aproape de recordul mondial de 57 de grade, înregistrat la 10 iulie 1913, notează „The Telegraph“.

În Phoenix, capitala statului Arizona, temperatura va atinge 48 de grade Celsius, iar vizitatorii Las Vegasului din Nevada se vor „coace“ la 47 de grade, conform Serviciului Naţional american de Meteorologie. În Las Vegas, autorităţile şi organizaţiile umanitare încearcă să aducă oamenii fără adăpost în cămine sau să le ofere creme cu protecţie solară şi apă.

În zonele vizate de acest val de căldură, autorităţile încearcă să vină în ajutorul oamenilor vulnerabili, prin deschiderea unor chioşcuri răcoroase pentru oamenii fără adăpost şi pentru bătrânii cu venituri mici care ar putea ezita să folosească aerul condiţionat, continuă „The Telegraph“.

Oficiali ai liniilor aeriene au declarat că urmăresc îndeaproape previziunile meteorologice, deoarece s-a sugerat că valul de căldură ar putea afecta transportul aerian. Purtătorul de cuvânt al „US Airways“ spune că flota de avioane Being a companiei poate zbura acum şi la temperaturi de 52 de grade Celsius, iar avioanele Aibus chiar până la 52,7 grade. Însă avioanele mai mici de tip Airbus ar putea suferi întârzieri în program în cazul în care temperaturile se ridică la peste 47 de grade, deoarece căldura ar putea afecta decolările. Cu cât e mai cald, cu atât performanţa este mai mică.

Meteorologii spun că valul de căldură intensă este cauzat de o presiune atmosferică mare care stagnează deasupra vestului Statelor Unite. 

La Grădina Zoologică din Phoenix, animalele au fost răcorite cu ajutorul furtunurilor cu apă. Tigrii au fost hrăniţi cu mâncare congelată iar leii şi-au putut regla temperatura pe dalele de beton udate de un sistem de stropitori. „Toate animalele au destulă umbră. Îngrijitorii vor fi foarte activi şi vor urmări schimbări în comportament, orice lucru care ar putea să le spună că animalele suferă de prea multă căldură“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Grădinii Zoologice, Linda Hardwick.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite