Veste gigantică pentru Iohannis şi Dăncilă: se ridică vizele pentru polonezi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O veste extraordinară a fost dată de către administraţia prezidenţială americană: polonezii vor putea intra în SUA fără viză, adică fără a mai fi trataţi precum cetăţeni europeni de mâna a doua. Asta în ciuda isteriei media promovate în România cu privire la extremismul polonezilor şi despre cât de rău sunt ei văzuţi ei prin lume.

Asta înseamnă să te respecţi şi să îi respecţi pe cei care te-au votat. Acum ceva zile trei prezidenţiabili au fost simultan în SUA: Iohannis, Dăncilă şi Barna. Cei mai buni dintre cei mai buni. Au făcut un joc de imagine specific candidaţilor pentru diferite posturi cu greutate din România, cu gândul că postul de "valeţi" îi prinde bine.

Pe de cealaltă parte Polonezii şi-au văzut de treburile lor şi nu de critica primită din afara Ţării. Discursul, dar şi politica naţionalistă, nu doar că nu le-a făcut rău, dar iată că este şi respectată. Vorba aceia: dacă nu te respecţi tu pe tine, atunci nu poţi cere altora să facă acest lucru.

În timp ce polonezii îşi văd de treabă, de la Bucureşti nu sunt deloc semne bune.

Marele merit al unei deplasări recente în SUA a fost semnarea a  nu ştiu cărui acord cu privire la restricţionarea participanţilor la implimentarea tehnologiei 5G, pe modelul: să nu te asculte unii, ci ceilalţi.

Vestea primită de polonezi mă aşteptam să fie una cu care venea cel puţin unul din prezidenţiabili din SUA... dar de unde: dacă tu nu te respecţi, atunci nimeni nu o va face.

De ce este vestea gigantică pentru Iohannis şi Dăncilă? Pentru că dacă peste patru milioane de români au fugit din cauza sistemului pe care ei îl reprezintă, alte câteva milioane, care ar fugi mâncând pământul în SUA, mai au de aşteptat, adică de plătit impozite ca să aibă ei de plimbări gratuite.

În fine, bravo polonezilor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite