Vânzările de arme au crescut chiar şi cu 800% în SUA din cauza coronavirusului

Vânzările de arme au crescut chiar şi cu 800% în SUA din cauza coronavirusului

Arme

Coronavirusul nu stimulează doar vânzările de bunuri alimentare ci şi vânzările de arme. În ultimele 2 săptămâni, americanii au început să îşi cumpere arme şi muniţii cu mult peste media înregistrată într-o perioadă normală.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am înregistrat o creştere a vânzărilor cu circa 800%”, afirmă pentru AFP David Stone, proprietarul unui magazine de arme la Tusla, în Oklahoma. 

Conform declaraţiei lui David Stone, majoritatea celor care au cumpărat arme din magazinul său sunt novici în domeniu, pregătiţi să cumpere orice armă este disponibilă pe stoc. Chiar dacă Stone încă mai are multe modele pe stoc, se aşteaptă ca în perioada următoare să vândă toate modelele disponibile, relatează Hotnews.

„Mai am majoritatea modelelor, dar nu peste mult timp îmi vor lipsi”, a declarat David Stone pentru AFP.

Cei de la AFP au luat legătura cu mai mulţi comercianţi de arme de pe teritoriul Statelor Unite. Aceştia au înregistrat la fel de multe vânzări, având un număr foarte mare de clienţi, a căror temere faţă de situaţia actuală este din ce în ce mai mare. 

Conform declaraţiilor mai multor proprietari, cei mai mulţi clienţi achiziţionează o armă pentru prima dată. 

 Lucrurile nu stau deloc bine în Statele Unite care au devenit epicentrul focarului de infecţie. În prezent, sunt înregistrate 85.390 de cazuri confirmate de coronavirus şi 1.295 de decese. 

 

 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: