USS Indiana, al doilea submarin american cu periscop controlat de o consolă Xbox, a intrat în serviciul US Navy

USS Indiana, al doilea submarin american cu periscop controlat de o consolă Xbox, a intrat în serviciul US Navy

Marina militară americană a introdus în serviciu sâmbătă submarinul ofensiv Indiana, al 16-lea din clasa Virginia, transmite Xinhua.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
USS Indiana, cu un deplasament de 7800 de tone, lung de 115 metri şi lat de 10,3 metri, cu propulsie nucleară, poate naviga cu o viteză de 25 de noduri (45 km/h). Echipajul este format din circa 130 de persoane.
 
Este al doilea submarin al US Navy cu periscopul controlat de o consolă Xbox - o adaptare la deprinderile marinarilor tineri, crescuţi în epoca jocurilor video.
 
După intrarea în serviciu, Indiana va naviga înapoi la şantierul naval din Norfolk, în statul Virginia, apoi către portul de bază, Groton, în Connecticut.
 
În istoria marinei militare americane au mai existat două nave cu numele Indiana: prima a luptat în războiul hispano-american de la sfârşitul secolului al 19-lea, iar a doua în Pacific, în al doilea război mondial. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările