UPDATE Hawaii: Locuitorii de pe Big Island sunt în pericol din cauza lavei, a cutremurelor şi a dioxidului de sulf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialităţile din Hawaii au început să evacueze zone mari de pe insulă, în urma activităţii vulcanice şi a unei serii de cutremure, care pun în pericol viaţa a mii de locuitori şi distrug casele şi infrastructura rutieră, relatează CNN.

Deşi peste 1700 de locuitori au fost îndemnaţi să-şi părăsească locuinţele, unii dintre ei au ales să rămână, o greşeală ce-i poate costa viaţa, susţin autorităţile.

Pe lângă lava care poate aprinde locuinţele chiar înainte de a ajunge la ele, din cauza temperaturii extrem de ridicate, un alt pericol mare îl reprezintă dioxidul de sulf, un gaz toxic care a ajuns la o concentraţie letală în zonă.

De asemenea, odată cu activitatea seismică, este posibil să se formeze şi valuri „tsunami”. În urma cutremurului de 6.9 pe scara Richter de vineri nu a existat, însă, un astfel de fenomen. Autorităţile monitorizează situaţia, sperând ca activitatea vulcanică şi seismică să se diminueze şi să nu ducă la alte complicaţii, precum un tsunami devastator ca cel din 2011.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite