Unul dintre cei mai longevivi lideri mafioţi din istorie a murit în detenţie. „Şarpele“ era condamnat la 139 de ani de închisoare

Unul dintre cei mai longevivi lideri mafioţi din istorie a murit în detenţie. „Şarpele“ era condamnat la 139 de ani de închisoare

Persico s-a reprezentat singur în instanţă FOTO Getty Images

Carmine Persico, fostul şef al unei bande criminale din New York, a murit în închisoare, după ce a ispăşit 33 de ani din sentinţa de 139 de ani de detenţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocatul lui a declarat că a murit din cauza complicaţiilor diabetului de care suferea. Liderul mafiot poreclit „Şarpele“, nume pe care îl ura, avea 85 de ani şi lasă în urmă o soţie, doi copii şi 15 nepoţi, potrivit BBC.
 
Persico devenise unul din cei mai longevivi lideri mafioţi din istorie, existând bănuieli că a continuat să-şi conducă organizaţia criminală din spatele gratiilor. 
 
Născut în Brooklin în 1933, a abandonat liceul şi a devenit liderul unei bande de stradă, la vârsta adolescenţei fiind deja arestat pentru crimă. La 17 ani a fost arestat prima oară după ce ar fi bătut până la moarte un tânăr, dar acuzaţiile au fost retrase. 
 
Cu timpul şi-a întărit poziţia în organizaţia mafiotă Colombo, una din cele cinci grupări importante ale mafiei italiene şi a devenit liderul ei în 1970. 
 
„A fost figura cea mai fascinantă pe care am întâlnit-o în lumea crimei organizate. La 17 ani devenise deja o legendă datorită inteligenţei şi durităţii sale, iar ulterior, în calitate de şef al mafiei, a devenit un erou în anumite zone din Brooklyn", a declarat Edward McDonald, un procuror federal.
 
Persico a fost implicat în peste 20 de crime, unele comise de el, altele executate la ordinul său. 
A mai fost acuzat de infracţiuni financiare, agresiune, efracţie, tentativă de viol, deturnare de fonduri şi deţinerea unei arme neînregistrate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: