Unul dintre cei mai longevivi lideri mafioţi din istorie a murit în detenţie. „Şarpele“ era condamnat la 139 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persico s-a reprezentat singur în instanţă FOTO Getty Images
Persico s-a reprezentat singur în instanţă FOTO Getty Images

Carmine Persico, fostul şef al unei bande criminale din New York, a murit în închisoare, după ce a ispăşit 33 de ani din sentinţa de 139 de ani de detenţie.

Avocatul lui a declarat că a murit din cauza complicaţiilor diabetului de care suferea. Liderul mafiot poreclit „Şarpele“, nume pe care îl ura, avea 85 de ani şi lasă în urmă o soţie, doi copii şi 15 nepoţi, potrivit BBC.

Persico devenise unul din cei mai longevivi lideri mafioţi din istorie, existând bănuieli că a continuat să-şi conducă organizaţia criminală din spatele gratiilor. 

Născut în Brooklin în 1933, a abandonat liceul şi a devenit liderul unei bande de stradă, la vârsta adolescenţei fiind deja arestat pentru crimă. La 17 ani a fost arestat prima oară după ce ar fi bătut până la moarte un tânăr, dar acuzaţiile au fost retrase. 

Cu timpul şi-a întărit poziţia în organizaţia mafiotă Colombo, una din cele cinci grupări importante ale mafiei italiene şi a devenit liderul ei în 1970. 

„A fost figura cea mai fascinantă pe care am întâlnit-o în lumea crimei organizate. La 17 ani devenise deja o legendă datorită inteligenţei şi durităţii sale, iar ulterior, în calitate de şef al mafiei, a devenit un erou în anumite zone din Brooklyn", a declarat Edward McDonald, un procuror federal.

Persico a fost implicat în peste 20 de crime, unele comise de el, altele executate la ordinul său. 

A mai fost acuzat de infracţiuni financiare, agresiune, efracţie, tentativă de viol, deturnare de fonduri şi deţinerea unei arme neînregistrate.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite